NEC: Eerst PEC en dan …

4 December 1982


Zonder de afgeketste Engelse spits John Teasdale en de geblesseerde Ronnie de Groot, maar mét een uiterst gemotiveerde selectie ziet NEC-trainer Pim van de Meent de wedstrijd van zondag tegen PEC Zwolle optimistisch tegemoet.


De opstelling van NEC is in vergelijking met de uitduels tegen Groningen en Twente ongewijzigd. ,,We hebben goed gespeeld, die wedstrijden hadden ons drie punten moeten opleveren in plaats van één. Positief is, dat het team toch wat soepeler is gaan draaien. De jongens voelen dat ook zelf aan.


Langzaam sluipt dat stukje ‘over-mijn-lijk-mentaliteit’ in het elftal; in de goede betekenis van het woord dan”, aldus Pim van de Meent, die zijn vertrouwen in de kansen van NEC nog geenzins verloren lijkt te zijn.


Kansen
Van de Meent: ”Het lijkt wat simpel gesteld, maar tussen -2 en +1 zit echt niet veel verschil. Neem die wedstrijden tegen Groningen en Twente. Beide keren hebben we genoeg kansen gehad om te winnen, maar dan is het juist de tegenstander die scoort. Het elftal zit redelijk goed in elkaar. Er word achterin niet chaotisch gespeeld, er komen kansen, maar bij de grens van het 16-meter gebied stokt het. Dan ontbreekt de man met voldoende raffinement om die bal erin te drukken.”


Kopper
John Teasdale was de man, in de ogen van de NEC-trainer, in ieder geval niet.
De spits van Birningham City is gistermorgen weer de Noordzee overgestoken, na eerder deze week getest te zijn tegen Wageningen. ,,Hij speelde wel diep, wat we nodig hebben, maar stond teveel buitenspel. Verdedigde niet mee en was een zwakke ‘kopper’. Kortom: Als wij een spits aantrekken, dan moet het een vaste basisspeler zijn, iemand die speltechnisch iets te bieden heeft dat de huidige selectie niet heeft. Dat was met Teasdale niet het geval en daarom hebben we van een contract afgezien”, aldus Van de Meent.


Kwaliteit
NEC gaat er zondag in het ”vierpunten-duel” tegen PEC Zwolle hard tegenaan, voorspel Van de Meent. ,,PEC zal 100% inzet laten zien en daar moet NEC hetzelfde tegenover zetten. Onze kwaliteit, en die sla ik hoger aan dan bij PEC, moet de doorslag geven. We weten wat er op het spel staat”.


Winnen van PEC Zwolle. En behalve de twee punten ook voldoende ‘moraal pakken’ om de volgende uitwedstrijd tegen Roda positief af te sluiten. Pim van de Meent; We komen dan toch nog op 13 punten en dan zie ik ons in de tweede competite-helft echt nog wat verder komen”.


NEC – PEC Zwolle begint zondagmiddag om 14:30 uur

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.