De week van……..het stadion (seizoen 11, aflevering 5)

Sinds 2012 doet NEC verwoede pogingen om het stadion weer in eigen bezit te krijgen en dus zitten we inmiddels in seizoen 11, aflevering 5 van deze tergend langzame en verschrikkelijk saaie soap.
Een soap zonder spannende cliffhangers, met waardeloze scriptschrijvers en van de hoofdrolspelers raak ik ook al niet opgewonden…

Ik was eigenlijk na seizoen 9 al afgehaakt maar zapte vlak voor de zomer toevallig langs aflevering 4 van dit seizoen. Ik viel midden in de scene waarin hoofdrolspeler Wilco op dreigende toon tegen een lokale journalist zegt dat, mocht de aankoopprijs van het stadion niet omlaag gaan en de gemeente geen groen licht geeft voor woningbouw of andere commerciële invulling bij het stadion, hij niet zal aarzelen om met de hele club te gaan verhuizen. Hij wil nu eindelijk wel eens duidelijkheid van de gemeente!

Potverdorie ik zat er meteen weer helemaal in. Duidelijke taal van Wilco. Wordt het toch nog spannend.

En het wordt nog spannender als uit de volgende scene blijkt dat er door de uitspraken van Wilco totale paniek is uitgebroken op het stadhuis bij het gemeentebestuur. Hubert vraagt zich vertwijfeld af waar het stadion plan van Wilco ligt. Heeft iemand deze gelezen of überhaupt gezien? Is het plan kwijt geraakt? Zou dit kwaadwillende opzet kunnen zijn? Zou het te maken kunnen hebben met de verziekte werksfeer onder de Nijmeegse ambtenaren op het stadhuis? Is het een wraakactie van een weggepeste ambtenaar en is het plan bewust kwijtgemaakt?

Er blijkt uiteindelijk helemaal geen plan te zijn ingediend bij de gemeente……..Hubert ontsteekt in een oncontroleerbare, niets ontziende woede. Wat probeert Wilco hiermee te bereiken? Waarom deze smerige streek? Waarom de gemeente in een slecht daglicht zetten? Onze hoeder van de stad eist duidelijkheid en excuses en met een pak KitKat komt Wilco deze keer niet weg, dat is zeker.

Afgelopen week ging ik weer eens lekker zitten voor aflevering 5 van dit seizoen en, verdomd, ik dreig alweer af te haken. NEC presenteert bij de gemeente het plan om twee woontorens naast het stadion te plaatsen. Dit zodat er meer (broodnodige) inkomsten binnengeharkt kunnen worden. Het komt voor mij niet als een verrassing dat dit plan wordt afgeschoten door burgemeester en wethouders. En ik snap ze ook nog. Het unieke karakter van het Goffertpark dient wat mij betreft behouden te blijven. Het is een prachtig, historisch en uniek park voor Nijmegen en daar mag niet mee gekloot worden. Twee woontorens passen niet bij de uitstraling van het park.

Ik ben overigens wel een voorstander van hoogbouw in Nijmegen. Hoe hoger, hoe beter wat mij betreft. Ik vind dat hoogbouw een stad ballen geeft. Maar dan wel op een geschikte locatie. Bijvoorbeeld rond het stationsgebied, Waalfront of desnoods aan de rand van het park bij het Goffert (trein)station. Maar dus niet in het park zelf.

Ik lees dat de reactie van de gemeente toch positief is aangekomen bij NEC. In hun reactie op het plan wordt namelijk ook duidelijk dat de gemeente snapt dat er naast het stadion een mogelijkheid moet zijn voor NEC om extra inkomsten te genereren (er wordt gesproken over een hotel) en daarnaast staat de gemeente er ook voor open om te kijken of er iets aan de vastgestelde koopprijs van het stadion gedaan kan worden.
Nou dan zijn we na 11 jaar praten toch een flink stuk opgeschoten niet waar?

Conclusie: Er wordt nog gekeken naar de prijs van het stadion en NEC moet opnieuw een plan indienen. Buiten dat er over de prijs van het stadion (misschien) nu wel te onderhandelen valt, zijn we verder dus geen steek opgeschoten.

Hoe nu verder? We hebben weinig invloed op de prijs die de gemeente gaat vragen voor het stadion. Maar er is iets anders wat wij, de supporters, wellicht wel zouden kunnen doen om NEC te helpen. Is er geen beter idee dan een hotel om extra geld binnen te harken?
Ik peins hier nu al een dagje over en het zou toch mogelijk moeten zijn om iets beters te verzinnen? Iets wat nog meer geld oplevert?

Kunnen we niet de complete buurtwinkel van Hennie (Henniesee) Linders nabouwen bij het stadion? Inclusief de inboedel? Ik bedoel, deze legendarische buurtsuper mag en kan toch niet verloren gaan voor Nijmegen? Dit moet voor het nageslacht bewaard worden. Want dat was toch wel het grootste nieuws van de afgelopen week. Na 56 jaar sluit de Jan Linders op de Weurtseweg zijn deuren. Henniesee, een icoon, stopt er mee.

Ik gruwelde toen ik las dat hij het heeft verkocht aan een vastgoed belegger. Weer een stukje Nijmeegs historie verloren. Ik hoop dat Hennie er een goede prijs voor heeft gekregen want dat gun ik hem zeer en heeft hij ook verdiend.
Een Goffert stadion met een Henniesee Experience Park. Dat kan toch wat worden mensen?

OostenrijkReageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.