In de Media

Zo nu en dan loont het om de oude DTH archieven eens af te stoffen, want je komt zo best leuke dingen tegen. Zo was daar ooit de rubriek ‘In de Media’, een item dat in ons oude papieren fanzine en later op de oude website met regelmaat te bewonderen was. Het concept was simpel: pak een opvallende NEC-gerelateerde quote, trek deze volledig uit zijn verband en plemp er vervolgens een melig commentaar onder. Nou zijn we gebrek aan humor nog altijd niet verleerd bij DTH, dus leek het ons de hoogste tijd om deze hoeksteen van onze historie voor de zoveelste keer uit de mottenballen te trekken. Lezen op eigen risico! En mocht je zelf nog suggesties hebben, voel je vrij om deze naar ons te mailen. Wellicht dat je je eigen hersenspinsels hier dan een keer terug zult zien. Al moet het wel heel tenenkrommend zijn om door onze strenge selectie heen te kunnen komen.

“Ik beloof jullie bij deze IK KOM TERUG ALS EEN BEEST!!”

Randy Wolters op Twitter na zijn blessure

DTH: Het zal ons benieuwen. We hebben al een Worm, een Gier, een Haan, een Hond, een Vogel, en een Platje gehad. Hopelijk wordt Randy geen eendagsvlieg.

 

“Mijn favoriet is bresilienne, een mix van vanille, advocaat en breseliennesaus.”

Leroy Labylle over zijn presentatie bij een ijssalon

DTH: Bresiliwatte? Gelukkig dat Leroy het meteen even uitlegt. Bresilienne, u weet wel, dat ijs met bresiliennesaus.

“Nee Leroy, niet weer die bresilienne-meuk. Ik eet alleen stracciatella.” Foto: Rob Koppers.

 

“Laatst kwam er op de club een verzoek binnen voor een dubbelinterview met mij en Potje, om eens leuk over vroeger te praten. Dan weet je wel welke kant het op gaat. Hebben we dus niet gedaan.”

Jack de Gier in een interview met Voetbal International

DTH: Shit, koud begonnen of daar gaat onze IdM rubriek alweer.

 

“Met die social media heb je tegenwoordig als speler meteen een hoop gezeik. Dat moet je niet willen.”

Nogmaals Jack de Gier in de VI

DTH: Makkelijk praten voor De Gier; hij was altijd al een BEEST.

 

“Daarna was ik scout, hoofdscout, spitsentrainer, jeugdtrainer en assistent-trainer bij het eerste elftal. Ik ben zelfs nog even sponsor geweest […]. En nu dus hoofdtrainer. Negen functies in totaal.”

Wederom De Gier in de VI

DTH: Jack de Gier is geen clubman. Hij is een clubteam.

“Zorg nou eerst maar even voor promotie, Jack, dan kunnen we daarna altijd nog praten over een Jack de Gier tribune.” Foto: Rob Koppers

 

“In het verleden heb ik in teams gespeeld waar ik een van de weinigen was die kaarten pakte. Kijk, als het wat meer verdeeld is dan valt het minder op.”

Joey van den Berg tegen FoxSports

DTH: Dat is het soort voetbalmentaliteit waar we in Nijmegen van houden: verdeel en (onbe)heers(d).

 

“Ik heb met Ali [B] – mijn manager – afgesproken dat, als we hier kampioen worden, dan gaan we met een nummertje optreden.”

Brahim Darri tegen Voetbal Inside

DTH: Nijmegen Marrakech. Met een encore van Priester? In elk geval zit er eindelijk weer wat muziek in het team.

 

“De kracht van het collectief bepaalt uiteindelijk een groot deel van de prestaties, en dat zit hier wel goed.”

Gino Coutinho in Strijdplan (programmaboekje NEC) voor de eerste thuiswedstrijd

DTH: Coutinho, voor al uw wandtegeltjes en motivatieklassen.

 

“Met zijn goede actie en het feit dat hij pijlsnel is op de eerste meters beschikt hij over twee wapens waarmee hij het iedere defensie enorm lastig kan maken. ”

Remco Oversier tijdens de presentatie van Jonathan Okita

DTH: Niemand verwacht Okita! Zijn voornaamste wapen is een goede actie, en snelheid op de eerste… TWEE grootste wapens: goede actie, snelheid, en genadeloze efficiënt… DRIE! DRIE grote wapens: actie, snelheid, efficiëntie en scorend vermog…. Tot zijn uitgebreide arsenaal van wapens behoren een actie, snelh… ehm, we komen even opnieuw binnen.

 

“Hij is een voorbeeld voor me. De route die hij heeft afgelegd al helemaal. Uiteindelijk is doorgroeien naar zijn niveau het ultieme.”

Norbert Alblas over Jasper Cillessen

DTH: Inderdaad, wie wil er nou niet wekelijks bij Barcelona op de bank koukleumen?

 

“Ik moet eerlijk zeggen dat dit weinig met competitievoetbal te maken heeft. In zo’n leeg stadion. Er zit totaal geen beleving bij. Dan zeggen ze allemaal dat je je daar voor moet kunnen opladen, maar dat is wel moeilijk hoor. Dit hoort erbij, allemaal leuk en aardig. We zijn een opleidingsland en we hopen dat we hier later de vruchten van plukken, maar je kan net zo goed de competitie terugbrengen naar zestien teams. Ik vond dit persoonlijk niet heel lekker om mee te maken.”

Joey van den Berg na de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht

DTH: Soms zijn aanvullende commentaren overbodig. Hulde aan Joey.

“Een verzoek namens de hele selectie: Kan diegene die Joey’s bal gestolen heeft deze zo snel mogelijk teruggeven? Dit zijn geen leuke geintjes.”

 

 

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.