#Max140: knallen met D66

D66 is een stel jonge honden. Met het enthousiasme en het intellect van voornamelijk studenten en carrièrestarters probeert D66 Nijmegen en NEC nieuw elan te geven. Daarbij zijn ze volledig transparant, recht voor z’n raap en volstrekt eerlijk. Ze durven negatieve punten te benoemen, maar concentreren zich veel liever op positieve punten, op ontwikkeling, op een mooie toekomst. 

 

Plusjes
D66 stelt NEC gelijk met de Vierdaagsefeesten: NEC is één van de grootste factoren die een positieve rol kunnen spelen in het reclame maken voor de stad. Als gemeente mag je dus je best doen voor NEC.

D66 was voor het TIP. D66 ziet de Goffert liever vandaag dan morgen uitbreiden en in kwaliteit verbeteren. Erkend wordt dat NEC een volksclub is. D66 staat kritisch (dus niet afwijzend) ten opzichte van het idee dat belastinggeld in NEC wordt gestoken. D66 investeert in de buurt om (verkeers- en parkeer)overlast te beperken. Allemaal helemaal fantastisch.

Oeps?
Het jeugdig enthousiasme vliegt een tikkie uit de bocht in de column. Wat gebeurt er? Eerst durft D66 – als eerste politieke partij – het aan om hooligans terecht te wijzen: “wangedrag door hooligans is onacceptabel” en “D66 is voorstander van een harde aanpak”. Dat getuigt van lef. Maar ‘lef’ is hier toch echt een understatement. Want de zin de eerste de beste zin daarna wordt raadslid Rachel Brouwer geïntroduceerd. Dat is op zich geen probleem, maar Rob Jetten geeft niet alleen een foto van Rachel Brouwer (leuke meid trouwens) maar noemt ook stoelnummer en al. Auw.

Lef slaat hier om in… in wat eigenlijk? Is het totale heldenmoed (“ik heb niks te verbergen, hier ben ik”)? Is het een bitchslap in het gezicht van hooligans (“kom me maar halen”)? Of is het naïef (“een goede dialoog moet altijd mogelijk zijn”)? Of erger nog, totale onwetendheid (deze link is niet door D66 gelegd).

Ik ben in ieder geval een beetje bang geworden voor Rachel. Om het zo maar eens te zeggen: hele enge meneren weten nu waar Rachel’s huis woont. Soort van. Fredje Teeven, minister van Justitie, gaat toch ook niet daags na een pittige persconferentie waarin hij de oorlog aan drugsdealers het adres van zijn zomerhuisje geven? Of de burgemeester van Leiden zal het adres van zijn woning – dit in tegenstelling tot het adres van Benno L – ook liever geheim willen houden de komende tijd.

Ik hou me hart vast voor Rachel. Wat een schattige foto. Ik ben wel benieuwd naar de pasfoto van Rachel na de eerste risicowedstrijd in de Goffert. Hoe lang zouden we nog van Rachel mogen genieten? Hoe lang zal stoel 7 van rij 27 op vak E nog bestaan? Zal Rachel voortaan politiebegeleiding nodig hebben? Bij D66 denken ze daar blijkbaar óf niet óf anders over. Met open vizier vol de strijd aan. Rechtstreeks op weg om idealen verwezenlijken. Dat mag ik wel. #d67(wantplus1voord66)

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.