“NEC soms even belangrijker dan stadhuis”

Gisteren deel 1 van het drieluik over D66, vandaag deel 2.

 

Door Rob Jetten, lijsttrekker van D’66

Sport verbroedert. NEC is een uithangbord voor Nijmegen. D66 is trots op NEC. NEC vormt samen met evenementen als de Vierdaagse en de Zevenheuvelenloop een van de sportieve uithangborden van onze stad. NEC is een fenomeen waar we als Nijmegenaren trots op mogen zijn!

NEC hoort thuis in de Goffert
Een modern stadion is belangrijk voor het goed functioneren van een professionele voetbalclub: een gastvrije omgeving met een goede sfeer trekt meer supporters en sponsors en dat is goed voor de club. Het Goffertstadion is toe aan een opknapbeurt, of wellicht zelfs nieuwbouw. D66 was groot voorstander van het Topsport Innovatie Park. Helaas is dat niet doorgegaan. Een gemiste kans voor de stad. D66 wil dat de gemeente met NEC samen bekijkt hoe het stadion nu alsnog verbeterd en uitgebreid kan worden. Verkoop van het stadion aan de club is daarbij een serieuze optie. NEC hoort wat ons betreft wel thuis in de Goffert. Wij zijn geen voorstander van een nieuw stadion op een sfeerloos bedrijventerrein.

Voetbal is een volkssport, geen investeringsmaatschappij
Profvoetbal is volkssport nr.1 en topamusement voor jong en oud. Profvoetbal moet op de eerste plaats draaien op de steun van supporters, investeerders en sponsoren. Wij staan niet te springen om belastinggeld in profvoetbal te steken. Mocht NEC in de financiële problemen komen, dan zal D66 Nijmegen kritisch zijn op eventuele steunaanvragen bij de gemeente Nijmegen. D66 wil met NEC samen kijken naar een renovatie en uitbreiding van het stadion. Wij zijn ervan overtuigd dat NEC met een vernieuwd stadion een stabielere club kan zijn.

De maatschappelijke initiatieven van NEC zijn goed voor jeugd en stad
NEC speelt een belangrijke maatschappelijke rol in onze stad. De voetballers van NEC zijn idolen voor onze jeugd. Met NEC Doelbewust benut de club haar status om in de wijk een bijdrage te leveren aan een prettige stad waar we fatsoenlijk met elkaar omgaan. D66 is erg blij dat NEC die maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt. Helaas komt NEC soms ook minder goed in het nieuws door wangedrag van hooligans. Voor ons is dat onacceptabel. Een kleine groep onruststokers kan de goede naam van de NEC-fans en van Nijmegen veel kwaad doen. D66 is voorstander van een harde aanpak bij voetbalgeweld.

NEC-fans in de D66-fractie
Op de kandidatenlijst van D66 Nijmegen staat op nr.7 een trouwe NEC-fan. Raadslid Rachel Brouwer (zitplaats vak E rij 7 stoel 27 ) mist geen enkele thuiswedstrijd en zegt zelfs vergaderingen op het Stadhuis af voor NEC. Rachel heeft zich de afgelopen jaren vanuit de raad ook beziggehouden met NEC. D66 vindt het belangrijk dat de buurt rondom het Goffertpark zo min mogelijk overlast ervaart op wedstrijddagen. Rachel heeft zich daar de afgelopen jaren voor ingezet. Dankzij haar acties samen met Leon Busschops (CDA/DNF) zijn er extra fietsenstallingen en busvervoer op wedstrijddagen.D66 heeft zich ook hard gemaakt voor een nieuw NS-station bij de Goffert. Zo kunnen supporters met auto, fiets en OV prettig naar het stadion reizen.

Rob Jetten

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.