DNF: voor en door NEC-ers

Dit is de column van de Nijmeegse Fractie over de Nijmeegse Fractie, tevens deel 2 in het drieluik over de Nijmeegse Fractie.  

Hester Salentijn namens de Nijmeegse Fractie

De Nijmeegse Fractie heeft een groot rood-groen-zwart hart voor de sport. NEC is al sinds 1900 onlosmakelijk verbonden met onze stad. Wij steunen van harte de plannen die zorgen voor het voortbestaan van NEC.

Om de toekomst van het betaald voetbal in Nijmegen te kunnen garanderen, begrijpen we dat een uitbreiding van het stadion De Goffert noodzakelijk is. Wij zijn dan ook verheugd dat private investeerders en sponsoren geloven in de toekomst van NEC en willen investeren in onze club. De rol van de gemeente moet zich richten op het ruimtelijk mogelijk maken van een verbouwing. Wel vinden wij van belang dat de knelpunten op het gebied van bereikbaarheid en parkeren moeten worden aangepakt.

TIP
Onze fractie vindt het eeuwig zonde dat de plannen voor het Topsport Innovatie Park gesneuveld zijn. Het TIP was een mooie kans om een impuls te geven aan sport, gezondheidszorg en werkgelegenheid. Wat ons betreft is er bij de toekomstige ontwikkeling van De Goffert de mogelijkheid om te kijken of er samenwerking met andere sportclubs mogelijk is. In de gemeenteraad hebben wij opgeroepen om continue in gesprek te blijven met NEC om alle mogelijkheden te verkennen.

Overheidssteun kan helaas niet
Als trouwe supporter zijn er soms ook moeilijke momenten als de sportieve prestaties tegenvallen. Mocht NEC onverhoopt een keer degraderen, dan kan de gemeente niet de rol van financier overnemen. Dat mag niet vanwege het verstrekken van ongeoorloofde staatssteun, maar is ook geen kerntaak van de gemeente. Hoe moeilijk ook, maar alleen de sportieve prestaties kunnen NEC weer naar de top brengen “Ook al valt de strijd niet altijd mee,……”.

Frans Paymans: ultieme lijstduwer
Als wij een stemadvies mogen geven dan roepen wij heel NEC op te stemmen op lijst 9: De Nijmeegse Fractie. Sport is een van de belangrijkste thema’s uit ons verkiezingsprogramma “Puur Nijmeegs”. Op onze kandidatenlijst staan veel NEC-ers, van supporters tot sponsoren en van Jean Paul ‘bikkel’ Broeren tot oud-prof Frans Paymans.

Vanaf 19 maart trekken wij weer ten strijde in de gemeenteraad en daar hebben we uw steun bij nodig.

Hester Salentijn

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.