Na Also! Shirtsponsor in Zwitserse handen

De inkt van het verlengde sponsorcontract is nog maar net opgedroogd en het voetbalseizoen is pas op de helft, maar NEC kan waarschijnlijk alweer op zoek naar een nieuwe shirtsponsor voor het aankomende seizoen. Computerbedrijf Scholten Awater uit Nijmegen, dat nu trots mag zijn dat het op de borst van ons prachtige shirt staat, wordt zeer waarschijnlijk overgenomen, zo schrijft de Gelderlander.

Scholten Awater komt in handen van het aan de Zwitserse beurs genoteerde concern Also-Actebis, zij lieten half december weten de meerderheid van de aandelen van de Saphin groep in te willen lijven. Saphin is de naam van de Nijmeegse holding waar ook Scholten Awater onder valt en volgens de Zwitsers draaide Saphin over 2011 een omzet van 780 miljoen euro. Bij een overname waarbij enkele keren de jaaromzet wordt betaald gaat het dus al vlug om een miljardendeal.

Nu kunnen wij wel leven met Also.com op de shirts als daar wat Zwitserse miljoenen tegenover staan, maar de vraag is eerder of de Zwitsers wel trek hebben om door te gaan met de sponsordeal van NEC. Dat er geld zat is in Zwitserland weten we allemaal, maar of dat ook richting Nijmegen komt valt nog te bezien. Welke binding hebben zij met deze stad, behalve dat er wat van hun smeltwater door onze Waal stroomt?

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.