#Max140: Pepernoten

Sinterklaas is in het land, maar geen column-op-rijm van mijn hand. Daarom het grote wie-zoet-is-krijgt-lekkers-wie-stout-is-de-roe-overzicht.

Johnsson: 5,5
Wisselde een paar onmundige ketsers af met flitsende reflexen. Heeft nog amper punten kúnnen pakken. Laat zien wat in huis te hebben, maar is toch ook wel een bron van onrust. Geen snoepjes voor Kalle, want dan gaat hij nog meer stuiteren.

Bovenberg: 4-
De wedstrijden die hij meedeed, waren geen feest. Voornamelijk dolgedraaid door matige linksbuitens. Zit nu zijn contract uit. Enig medelijden toch wel op z’n plaats: een marsepeinen popje voor Daan. En een pepernoot natuurlijk, heeft-ie er toch één aangeraakt.

Van Eijden: 6
Sterkhouder. Koppend een toppertje. Staat positioneel niet altijd even goed en dat pakt soms lullig uit, omdat niet gecompenseerd kan worden met snelheid. Maar: zonder Rens is het pas echt een gatenkaas. Handje pepernootjes voor Rens dus. Goed gedaan jochie.

Breuer: 4
Zou de routinier moeten zijn, maar schat situaties stelselmatig verkeerd in. Niet snel, niet wendbaar enzovoort enzovoort. Heeft geen specifieke kwaliteiten, behalve een mooie blonde krullenbol. Dieptepunt was het interview na Fietstas: totaal defaitisme. Komt in aanmerking voor wat ouderwetsche spanking door Zwarte Piet.

Haitz: 5,5
Speelde weinig door blessureleed. Maakte in de wedstrijden die hij wel meedeed een rustige, gecontroleerde indruk. Ook kopsterk. Kunnen we nog plezier aan beleven als het team goed draait. Een aanmoedingspepernoot voor Tobias.

Pálsson: 5,5
Kan het ook niet allemaal belopen. Moet veel keuzes maken en maakt soms de verkeerde, soms ook de goede (mooie goals, wat assistjes). Het idee dat het allemaal beter kan, overheerst. Is mooi international en dat op zijn positie. Toch maar een handje pepernootjes voor Victor vooral dankzij alle inzet.

Hemlein: 5
Begon relatief goed met een doelpunt en een assist, maar is al snel verworden tot een zuigertje, een irritante duikelaar met als dieptepunt die rode kaart, en erger nog, het onterechte misbaar erna. De roe voor Christoph: even die discipline erin rammen. Discipline, daar zouden die Duitsers toch goed in moeten zijn?

Koolwijk: 6
Zonder hem geen voetbal. Kan nog niet z’n stempel drukken op het team, maar we hebben allemaal gemerkt dat NEC met Ryan gewoon beter gaat. Een volle hand met snoepgoed en nog een handje extra voor een definitief en hopelijk langdurig herstel.

Higdon: 5,5
Clubtopscoorder by far. Kan beter scoren dan voetballen. Had wel nog meer mogen scoren. Wint heel veel persoonlijke duels, maar is (ahum) niet de snelste. Net als bij Pálsson het idee dat het beter kan. Zal echt goed worden als het team draait. Geen snoep though voor Michael want een bierbuikje is nakende.

Foor: 5,5
In de slechte serie een spaarzaam hoogtepunt. Kan goed voetballen, maar heeft geen gevoel voor positie: hij rent over het veld als een F-je (in de buurt van de bal, maar daardoor heeft hij ‘m dus niet). Ook erg licht. Een grote taaitaai-pop voor Navarone zodat hij maar groot en sterk mag worden. Bijles van Wegwijspiet ligt in het verschiet.

Rieks: 6
Is echt bezig aan een opleving. Scoort, geeft assists en heeft inzet. Belangrijk voor het team. Werd bijna de verpersoonlijking van de ondergang van Pastoor door het incasseren van de kopstoot van Molenaar (wie?) Niet zeuren, Sören heeft echt wel een cadeautje verdiend.

Conboy: 5
Als voormalig Deens international toch wat weggezakt. Verdedigend vaak overlopen, aanvallend adequaat, maar lang niet altijd. Acteert nu even op het middenveld. Snelheid en vrije trappen blijven een deugdzaam goed bij NEC, dus nog van waarde. Heeft nog geen rode kaart gezien. Vanwege goed gedrag een paar pepernootjes voor Kevin.

Stutter: 5
Waterdrager die niet heel snel is. Zorgt voor balans, maar heeft ook geen specifieke kwaliteiten. Rare voetballer eigenlijk.

Alireza: 6
Valt steeds goed in. Fabuleuze rentechniek. Is emotioneel zeer betrokken bij NEC, en dat in korte tijd. Hartverwarmend. Daarom het advies aan Alireza om de schoen te zetten, daar komt vast wel wat in.

Cmovs: 5
Continu bekruipt me het gevoel dat Pavel niet goed genoeg is voor de eredivisie, maar dat hij ook steeds handig is om erbij te hebben. Doet echt wel z’n best hoor. Schouderklopje dan maar.

Vermijl: 5,5
Geen zorgen meer op de rechtsback-plek. Continuïteit is in deze tijden een zegen. Speelt zo goed als het team speelt. Zeer neutrale speler. Staat hij wel in het grote boek? De vraag die nu zo langzamerhand hardop gesteld mag worden: waar is ‘onze’ Daan Disveld? Die zou nu toch moeten doorbreken? Twee pepernootjes. Kijken of het lukt samen te delen.

Stefánik: 5,5
Begon spectaculair, maar is nu alweer redelijk anoniem onderdeel van de enorme middenvelderscarrousel dat NEC lijkt te zijn. Hoe vaak heb ik nu gezegd dat iemand beter kan?

Jantscher: 7
International en terecht. Heeft zich in korte tijd opgewerkt tot drijvende kracht van het team. Is continu dreigend. Scoort, passt, doet alles. Toont veel inzet. Is misschien te goed voor NEC. Een zak pepernoten en veel chocola, alles om hem zo lang mogelijk in de Goffert te houden.

Leiwakabessy: 6,5
Held. Teruggekomen naar de Goffert. Speelt voor de lol bij NEC en doet het gewoon goed. Gevaarlijk om hem wat pepernoten te geven, omdat het zowat een verdubbeling is van z’n salaris.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.