Horen, zien! Zwijgen?

Sinds gisteren staat er op nu.nl een heugelijk bericht:

“De KNVB gaat de komende twee seizoenen tijdens bepaalde eredivisie- en bekerwedstrijden testen met de inzet van een videoscheidsrechter”.

En:

“De KNVB heeft een half miljoen euro gereserveerd voor het project Arbitrage 2.0. Daarbij hoort ook de aanschaf van het doellijntechologiesysteem Hawkeye”.

Horen, zien
Joy to the world! Een videoscheidsrechter is een zegen én een noviteit. Nederland – en misschien wel Nijmegen – mag zich verheugen op een mondiale primeur. Eindelijk gerechtigheid op de velden, het voetbal doet eindelijk de eerste stap in de 21e eeuw. Je zou zingen “Sta op voor de KNVB!” Helaas zal het niet komen tot een ode.

Zwijgen?
Het bericht sluit namelijk teleurstellend af. Ga voordat je dit leest even zitten of leg een dikke matras achter jezelf. Ik viel in ieder geval om van verbazing toen ik dit las:

“De mening van de videoscheidsrechter wordt de komende twee seizoenen nog niet doorgegeven aan de scheidsrechter op het veld”.

Echt? Ja, echt! Dit is hetzelfde als dat je twijfelt om een heel duur huis te kopen, een taxateur inhuurt, een duur rapport laat schrijven en dat vervolgens toch maar niet gebruikt. Of dat je een moord laat uitzoeken door Peter R. de Vries, hij het oplost en jij het tijdens de rechtszaak toch maar niet gebruikt. Of dat je  hartstochtelijk de liefde aan het bedrijven bent en dat je vlak voor het moment dat de kermis van z’n glorie, z’n hosanna en z’n hopsassa gaat knetteren en jij dan zegt ‘Oh, schat, ik moet nog even Knevel & V.d. Brink opnemen’.

Waarom maakt de KNVB van de tienduizenden mensen in het stadion de enige man die het écht weet, monddood? Waarom geef je grof geld (van je leden) uit en doet er effectief geen ruk mee? Je installeert nota bene de hele boel. Hier begrijpen wij geen zak van. Wij wachten nader bericht van de KNVB af.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.