DTH Awards 2012-2013: De uitslagen!

Het moment waar alle supporters maanden lang naar hebben toegeleefd is dan toch eindelijk gekomen: de uitslagen van de DTH Awards zijn bekend! Achter de schermen hebben hele pelotons Trouwe Honden dag en nacht gerekend en geteld, talloze bloknotes versleten, abacussen uit de kom geschoven, rekenmachines tot op de rand van wanhoop gedreven, potloden tot aan het gummetje weggeërodeerd en wat dies meer zij. Allemaal zodat we de resultaten van de supportersprijzen van NEC-minnend Nederland zo snel mogelijk aan jullie konden tonen. En hier zijn de resultaten dan, de winnaars die door jullie persoonlijk zijn gekozen en waarvoor jullie wederom met busladingen tegelijk zijn komen stemmen op onze site, met onze welgemeende dank.

[singlepic id=2667 w=420 float=center]

De eerste Award was die voor de Gouden Retriever. De genomineerden waren Rémy Amieux, Gábor Babos en Michel Breuer. Twee seizoenen geleden legde Babos het in deze categorie nog af tegen Vleminckx, en vorig seizoen delfde Babos op het nippertje het onderspit tegen Bram ‘Ziege-Zagge’ Nuytinck. Dit seizoen kon niets hem echter van de overwinning afhouden, en mocht Gábor eindelijk de trofee voor de meest supportersvriendelijke speler in ontvangst nemen.

[singlepic id=2655 w=360 h=280 float=center]

De tweede categorie, het Mooiste Hokkie, was met afstand de meest zwaarbevochten trofee in de DTH Awards historie. Met een nochtans imposante zwik stemmen geteld op het moment van het sluiten van de stembus, was het verschil tussen de winnaar en de nummer twee welgeteld slechts één stem! Ruud Boymans zal zich momenteel ongetwijfeld voor het hoofd slaan dat hij niet even nog snel twee kameraden gebeld heeft om hun stem uit te brengen op zijn winnende doelpunt tegen de arneppers. Het mag nu echter niet meer baten; het is namelijk Victor Pálsson die er, door zijn schitterende doelpunt tegen PSV, met de Mooiste Hokkie Award vandoor gaat. Volgend jaar wellicht een herkansing, Ruud…?

[singlepic id=2656 w=360 h=280 float=center]

[singlepic id=2664 w=360 h=280 float=center]
Een vergulde Pálsson met zijn trofee. En wellicht zit er zelfs nog meer in het vat…?

De derde Award was die voor de persoon of groep die volgens de supporters dit seizoen het meeste goed gedaan heeft voor NEC, de Gouden Kennel. Na een jaar afwezigheid uit deze categorie hebben de mannen van Legio Noviomagum met glans hun traditionele hegemonie hersteld. En dan te bedenken dat toen de polls gesloten werden, we nog niet eens hadden kunnen genieten van het werkelijk schitterende takeldoek voor het afscheid van Babos. Een fraaie afsluiting van een visueel fraai seizoen van Legio. Volgend jaar graag meer van hetzelfde, heren!

[singlepic id=2657 w=360 h=280 float=center]

[singlepic id=2668 w=360 h=280 float=center]
De mannen van Legio samen met Babos, de winnaar van de Gouden Retriever.

Vervolgens was het tijd om het Beste Baasje te kiezen van seizoen 2012-2013. De conclusie was een pijnlijke: ‘niemand’ bleek in de ogen van het overgrote deel van de NEC-supporters het beste baasje bij NEC. Makkelijk voor ons, want het betekent een trofee minder die we hoeven uit te reiken. Maar uiteraard is het wel een zeer trieste constatering aangaande het afgelopen seizoen. En ook erg sneu voor al die mensen achter de schermen, zoals op de afdelingen Uitwedstrijden en Supporterszaken, dat hun goede werk de door de fans bespeurde algehele malaise binnen de club niet kan keren. We hopen dat men op Stadionplein 1 meeleest en zich dit resultaat ter harte neemt, zodat we volgend seizoen weer daadwerkelijk een trofee mogen overhandigen.

[singlepic id=2658 w=360 h=280 float=center]

Vantevoren hadden we al een donkerbruin (jaja) vermoeden welke kant de vijfde Award op zou vallen. Het betreft hier de altijd pikante Roestige Drol Award, de ‘prijs’ voor de meest vervelende persoon of groep van het afgelopen seizoen. Het zal de meesten van jullie dan ook niet verbazen dat Evander Sno met afstand de meeste stemmen vergaarde in deze categorie, voor zijn achterbakse geroddel in de Televaag en zijn voortijdige contractontbinding. Wij wensen Sno uiteraard een voorspoedig herstel van zijn hartoperatie en een lang en gezond leven toe, want er is niets belangrijker dan je gezondheid, maar in een NEC-shirt hoeven wij hem nooit meer terug te zien.

[singlepic id=2659 w=360 h=280 float=center]

[singlepic id=2663 w=360 h=280 float=center]
Helaas was Sno zelf niet aanwezig op het eindfeest, maar waar een wil is, is een weg…

Er viel dit seizoen helaas bitter weinig na te genieten. We twijfelden dan ook lange tijd of we deze Award, die vorig seizoen pas in het leven geroepen werd, niet voortijdig een vroege dood moesten laten sterven. Uiteindelijk wisten we echter toch drie zeer waardige kandidaten te berde te brengen. De sportieve tegenhanger van de winnaar van vorig seizoen (de gewonnen uitwedstrijd in de glasbak) mocht dit seizoen met de eer strijken. Volgend seizoen hopen we dat we twee keer op deze wijze kunnen genieten, uit -en- thuis!

[singlepic id=2660 w=360 h=280 float=center]

[singlepic id=2666 w=360 h=280 float=center]
Namens het gehele elftal nam aanvoerder Ryan Koolwijk de Nagenieten trofee in ontvangst.

De laatste twee prijzen zijn traditiegetrouw voor de beste jonge speler, de Gouden Puppy, en de beste speler over de gehele selectie bezien, de Gouden Hond. Victor Pálsson had de unieke eer om zichzelf in beide categoriën terug te vinden. We hadden zelfs al even visioenen van Pálsson met drie trofeeën in zijn bezit, want zoals we inmiddels al gezien hebben viel ook het Mooiste Hokkie hem ten deel. Het mocht echter niet zo zijn voor onze nieuwe aanwinst. De Gouden Hond herbergde dit seizoen nog een te sterk deelnemersveld. In de Gouden Puppy was hij echter wel heer en meester, Foor en Cmovs al in een vroeg stadium ver achter zich latend.

[singlepic id=2661 w=360 h=280 float=center]

[singlepic id=2670 w=360 h=280 float=center]
En toen waren het er twee. Foto met dank aan A.Bresh.

Wie er dan wel de Gouden Hond won in het voetbalseizoen 2012-2013? De eer om deze meest begeerde Award van allemaal in ontvangst te mogen nemen, kwam ook dit seizoen toe aan Rens van Eijden. Net als vorig seizoen werd hij door de supporters verkozen tot de beste selectiespeler, op gepaste afstand gevolgd door Koolwijk en Pálsson. Wederom onze hartelijke felicitaties aan Rens en we hopen dat we ook komend seizoen kunnen bouwen op onze defensieve sterkhouder.

[singlepic id=2662 w=360 h=280 float=center]

[singlepic id=2665 w=360 h=280 float=center]
De tweede Gouden Hond trofee op rij voor Rens. Volgend seizoen een hattrick?

Tot slot is er nog een laatste Award, waarvoor niet gestemd kon worden en die we slechts sporadisch uitreiken: de zogenaamde Oeuvre Award, of ‘Rood-groen-zwarte Hond’, in goede DTH Award traditie. Deze Award reiken wij uit aan personen die zoveel hebben betekend voor onze club, dat het een simpele seizoensprijs overstijgt. Het is een trofee voor een zeer select gezelschap van clubiconen en gerenommeerde klasbakken. Klasbakken als de ontvanger van de huidige Award: Gábor Babos. Er is op onze site al diverse malen gerefereerd aan de fantastische dingen die Babos gedaan heeft voor de club gedurende zijn lange staat van dienst, dus we zullen jullie niet vermoeien met een zoveelste opsomming. Gábor’s CV spreekt voor zichzelf. Een fantastisch mens en een geweldige prof. Kortom, een echte rood-groen-zwarte hond.

[singlepic id=2669 w=360 h=280 float=center]
De trotse eigenaar van de Gouden Retriever en de Rood-Groen-Zwarte Hond naast een opdringerige fan onze voorzitter. Met dank aan fotograaf Rob Koppers.

Rest ons iedereen te bedanken die de moeite heeft genomen om te stemmen, en we hopen dat jullie ook volgend seizoen weer in groten getale komen helpen om deze Awards te maken tot een prijs van betekenis. Zonder jullie is het slechts een betekenisloos metalen glitterdingetje, maar met jullie steun wordt het met recht een ware supportersprijs van ons allemaal samen. Daarom ook ons motto: voor supporters, door supporters!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.