DTH Award 2012-2013: Het Beste Baasje

De vierde stemronde van de DTH Awards is voor het “Beste Baasje”
(De prijs voor het beste bestuurslid/medewerker/lid technische staf)

[singlepic id=2654 w=320 h=240 float=center]

De genomineerden zijn:

Team Uitwedstrijden
Het aantal meereizende supporters is bij NEC al jarenlang bepaald geen vetpot, maar aan het Team Uitwedstrijden zal dat in ieder geval niet liggen. Dit jaar waren er nauwelijks nog verplichte combi’s, en Lonneke en Laura hebben hun zaakjes altijd prima voor elkaar met het omwisselen en de route-planningen. Daar waar mogelijk is er flink gesnoeid in suffe regeltjes voor de uitsupporters en er wordt echt weer geprobeerd om de uitsupporter te verwelkomen als klant in plaats van hen te behandelen als noodzakelijk kwaad. Er wordt goed gecommuniceerd en er zijn kortingsacties en andere beloningen voor de trouwe meereizers. Enige minpuntje dit seizoen was de nogal overtrokken statement die de club meende te moeten maken na ADO uit. Het zou NEC sieren om zich wat vaker sterk te maken voor de eigen supporters in plaats van meteen als een schoolmeester met een heel kort lontje met de vinger te gaan zwaaien om het minste of geringste. Leermomentje voor volgend seizoen, hopen we maar.

Team Supporterszaken
De personele snoeiacties van de afgelopen jaren binnen NEC hebben flink hun tol geëist van de mensen op de afdeling supporterszaken. En nu het zowel sportief als financieel minder gaat, wordt er dezer dagen ook nog eens een flinke storm aan klachten en opzeggingen van supporters over hen uitgestort. Desondanks lijkt het tot dusverre geen inbreuk te hebben gemaakt op de klantvriendelijkheid van Team Supporterszaken. Altijd vriendelijk en correct staan zij de supporters te woord, en dat is in deze dagen van zure gezichten en veelvuldig genuil best een pluim waard. Met deze nominatie geven wij dan ook graag een steuntje in de rug, als een klein blijk dat goed werk niet onopgemerkt blijft.

Niemand
Ja, je leest het goed. Niemand. Een half jaar geleden zouden in deze categorie ongetwijfeld nog de namen hebben geprijkt van Pastoor, Aalbers en Van Ingen. We stonden toen immers stevig met twee benen in de play-offs, de zomeraankopen waren merendeels aansprekend, en NEC profileerde zichzelf via #samenbeterNEC als een club die graag de dialoog met de supporters aan gaat. Een half jaar later kunnen we echter met de beste wil van de wereld geen aansprekende leidersfiguur meer aanwijzen bij NEC. De selectie is onder Pastoor volledig de weg kwijt. Aalbers overspeelde in de winterstop zijn hand door ‘versterkingen’ te halen die om diverse redenen totaal niet renderen, met geld dat er helemaal niet is. En Van Ingen, hoezeer we het hem ook gunnen, slaagt er ondanks alle goede bedoelingen tot dusverre nog niet in om de zo dringend nodige extra inkomsten te genereren. Tel daarbij op dat het hele #samenbeterNEC, ondanks absoluut een verbetering in de directe communicatie met supporters, toch vaak een eenrichtingsweg lijkt te zijn met extra rijbanen voor goed nieuws, maar flinke files voor kritische klanken, en je komt tot de trieste conclusie dat als er al baasjes zijn op Stadionplein 1, de term ‘zwalkend’ momenteel meer van toepassing is dan ‘best’. Een protestnominatie dus, zo je wilt, de eerste ooit in de DTH Awards. Laten we hopen ook de laatste…

 

Je kunt nu je stem uitbrengen op een van de onderstaande keuzes. Je kunt ook nog altijd stemmen in de voorgaande Awards.

Sorry, er zijn geen polls op dit moment.
Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.