DTH Award 2012-2013: De Gouden Kennel

De derde stemronde van de DTH Awards is voor “De Gouden Kennel”
(De prijs voor die groepen of personen die iets goeds hebben gedaan voor alle NEC supporters)

[singlepic id=2654 w=320 h=240 float=center]

De genomineerden zijn:

Stichting De Bloedkuul
Onze club heeft dan misschien geen al te goed gevulde trofeeënkast, maar een rijke historie hebben we onmiskenbaar wel. Een imposante 112 jaren aan geschiedenis zelfs, een eeuw en een dozijn. Helaas zijn er nog maar weinig fans over die zich de beginjaren nog persoonlijk kunnen heugen, en dus moet onze generatie het doorgaans doen met oude krantenknipsels, vervaalde toegangskaartjes en pre-balkentijdse shirts die deze of gene in de regio ergens in een oud plakboek of ladekast heeft weggeborgen. Kleine versnipperde brokjes clubhistorie die langzaam wegkwijnen op een anonieme zolder.
Althans, zo was de situatie tot een paar maanden geleden, toen enkele supporters besloten de handen, en hun jarenlang individueel vergaarde collecties, ineen te slaan. Het resultaat was Stichting De Bloedkuul, een stichting met een voor alle NEC-supporters hartverwarmend doel: het promoten en beschermen van het cultureel erfgoed van onze club. Een fantastisch initiatief, dat er hopelijk binnen afzienbare tijd voor zal zorgen dat mensen met een interesse in de geschiedenis van onze club niet meer afhankelijk zijn van kleine bedompte zolderkamertjes en de goede wil van liefdevolle verzamelaars. Hulde voor dit initiatief!

SV supportersplein
Over nieuwe initiatieven gesproken, wat te denken van het dit jaar gelanceerde Supportersplein? Voorafgaand aan elke thuiswedstrijd kan er onder het genot van een hapje en een drankje (bier!) gezellig voorbeschouwd worden met (oud-)spelers en staf. Een prima manier om er voor de supporters echt een leuke wedstrijddag van te maken onderling en de binding met de club te versterken. We zouden uiteraard geen echte Nimwegenaoren zijn als we niet ergens iets zouden kunnen vinden om over te nuilen, dus vooruit: de beeldkwaliteit van het scherm is magertjes, de aanwezige horeca is een tikkie prijzig en en een iets meer gevarieerd aanbod aan entertainment zou ook leuk zijn. Maar het is een werk in ontwikkeling en tot dusverre zijn kritische kanttekeningen over het plein prima opgepikt door de SV en de club, dus we hebben er alle vertrouwen in dat ook dit helemaal goed komt. Proost!

Legio Noviomagum
Ondanks dat Legio in deze categorie bijna niet weg te denken is, waren de mannen van LN vorig seizoen zowaar opeens een keer niet genomineerd voor de Gouden Kennel. Dé tifo-groep van NEC laat zich uiteraard echter niet door zo’n kleine tegenslag uit het veld staan en strijdt zichzelf dit seizoen gewoon weer de nominatielijst binnen. Een ereplek die hen natuurlijk ook volledig toekomt, want jaar in, jaar uit knokt Legio met schitterende acties voor een betere sfeer in en buiten de Goffert en zorgt het voor een extra steuntje in de rug van de spelersgroep, of een terechte kritische noot waar nodig. Ook dit seizoen waren er weer enkele memorabele doeken te bewonderen, zoals het “Hier valt niets te halen!” doek thuis tegen de arneppers of het doek voor Bram Nuytinck.
Het is erg jammer dat NEC zelf blijkbaar niet altijd waardeert wat een kwaliteit en toewijding het met LN in huis heeft, getuige ook het bizarre en slecht gecommuniceerde besluit om een LED-scherm neer te plempen boven 080, precies op de plek waar normaliter de takeldoeken omhoog gingen. #samenbeterNEC…?

 

Je kunt nu je stem uitbrengen op een van de onderstaande keuzes. In tegenstelling tot wat we eerder vermeldden, kun je ook nog altijd je stem uitbrengen op voorgaande Awards.

 

Sorry, er zijn geen polls op dit moment.

 

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan