Vechten te allen tijde, NEC wordt kampioen!

Op het NEC forum werden door forummer “H-Zenkamp” de beelden van de Air Miles Cup geplaatst, naast het Maritiem toernooi één van de schare prijzen in de prijzenkast van ons cluppie. Dus leuk om even ons archief in te duiken.

Vlak voor de jaarwisseling van ’97-’98 (27 en 28 december om precies te zijn) stond dit internationale toernooi in Eindhoven op het programma. Gesteund door veruit de grootste groep supporters van alle deelnemende teams, opent NEC het toernooi door Lommel met 3-2 te verslaan. Tussendoor wordt MVV afgeslacht: 8-1. Tot slot volgt tegen Bröndby helaas een nederlaag (4-6), maar dat bleek achteraf de enige van het toernooi. Uitblinkers aan NEC zijde blijken al snel Mark Verhoeven, Zoran Borojevic en vliegende keeper: Dennis Gentenaar.

Op dag twee wordt de lange zijde zo’n beetje volledig bezet door het rood, groen en zwart. En in een thriller tegen RC Genk (3-2) wordt de halve finale veilig gesteld. Na ‘sudden death’ scoort Glory glory Mark Verhoeven de winnende treffer. Daarvoor waren Borojevic en Hesp al trefzeker. In de halve finale treft NEC wederom MVV, dat met 5-3 aan de kant wordt gezet.

In de finale wacht een Gelderse derby tegen De Graafschap. Anton Janssen en (wederom) Mark Verhoeven brengen NEC al snel op een 2-0 voorsprong. De Graafschap gaat vervolgens met vliegende keeper Fuchs spelen en de druk neemt meer toe, maar niet genoeg. De finale wordt met 3-2 gewonnen, de 3e NEC-goal komt op naam van Juul Ellerman. Even later mag aanvoerder Pothuizen de levensgrote Air Miles Cup boven zijn hoofd tillen en neemt Carel Boef een cheque van ruim 60.000 gulden in ontvangst. Ondertussen is de feeststemming op de tribune natuurlijk compleet; een rood, groen en zwart feestje wel te verstaan!

Artikel Volkskrant, 29 december 1997

Credits voor de beelden zijn uiteraard voor forummer “H-Zenkamp!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.