#max140 Op de keeper beschouwd

@NECToday NEC haalt met Roos vierde keeper in huis – Vers Nijmeegs bloed in NEC- selectie.

Net te laat, maar wel vóór de wedstrijd tegen Ajax was het eindelijk zover: NEC heeft geen drie, maar vier keepers. Hoezee!

Het uitroepteken
Zekerheid voor alles. Vier keepers! We mogen er trots op zijn. We kunnen rustig slapen. Want mocht Babos geblesseerd raken – sowieso een zeer blessuregevoelige speler, want hij keepte onlangs pas zijn 350e wedstrijd – dan keept Sinouh. Sinouh is best ervaren, hij heeft slechts honderden wedstrijden achter z’n naam staan. Mocht hij ook geblesseerd raken, dan is er nog altijd talent Smits. Jong, bruisend van talent, kan tegen een stootje. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje, dus halen we er nog maar een vierde keeper bij voor het geval Smits OOK geblesseerd raakt.

We zien het, deze positie heeft NEC veruit het beste bezet. Met deze verhouding zou NEC een selectie moeten hebben van 44 man! Intussen hebben we geen echte spits en is het aantal centrumverdedigers wat aan de krappe kant, maar wel een regiment aan keepers. Conclusie: de nul is een zekerheidje.

Het vraagteken
Waarom, in godsnaam? Heeft Brookhuis zich ontwikkeld tot een dictatoriale assistent met een maniakale verzamelwoede? Is dit de cursus “Anticiperen op blessures voor beginners”? Het is algemeen bekend dat er per linie een versterking zou worden gehaald. Maar het heeft de heren behaagd te beginnen bij een keeper en daarna nog een keeper, terwijl iedereen in De Goffert smacht om een spits. Dat is raar.

En dan die arme Sinouh. Vol vertrouwen en blijdschap huppelt die naar NEC, zijn nieuwe toekomst tegemoet. De handschoenen vers in het vet, maar de inkt van zijn neo-Tifinaghiaanse handschrift op het contract is nog niet opgedroogd of een nieuwe Nijmeegse (!) keeper staat alweer te popelen. En we weten allemaal aan wie we uiteindelijk de voorkeur geven, en dan zijn we hier in deze mooie stad stuk voor stuk echt geen PVV-stemmers. Kortom: weg zelfvertrouwen, weg teamgeest. Let maar op: Sinouh versus Roos gaat zich ontwikkelen tot een titanenstrijd waar het akkefietje tussen Van Persie en Huntelaar op het EK vergeleken zal gaan worden met kinderlijk gezeur.

En hoe zal het er aan toegaan op trainingen met vier keepers? Twee keepers in één goal (om het moraal van de spitsen eens te toetsen)? Een partijtje met vier goals (goed voor het positiespel)? Inschieten met drie keepers (dat één-op-één-inschieten heb ik eigenlijk nooit zo begrepen)? Of mogen Babos en Sinouh – toch achter in de dertig – het even rustig aan doen tijdens de training? Of is het toch een idee van de interieurarchitect van de Goffert die vond dat de reservebank – bij gebrek aan een spits – een te leeg aanzicht bood?

Vier keepers, wauw. Dit seizoen heeft Real Madrid volgens Wikipedia maar drie keepers, wat een arrogantie om zo onvoorzichtig met je belangrijkste positie om te gaan. En Manchester City, de armoedzaaiers, die hebben officieel maar twee keepers. Manchester City heeft dan weer wel een stuk of 7 spitsen voor 2 posities (hint voor de technische staf!)

Vier keepers, wat een luxe! Toch weer een extra reden voor een topspeler om te kiezen voor NEC. Want bij NEC zijn de zaakjes achterin tip-top geregeld. Zucht. #haddenwemaarwateerdervierkeepers

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.