#Max140: El Classico van Gelderland

Wat een droomscenario voor ons aller #NEC vandaag in de laatste speelronde. 8e plaats #playoffs #elclassicovanGelderland #NECvit
Door @cafepiethuisman

Inderdaad, het kan niet mooier. Zelfs tijdens de wedstrijd tegen Heracles waren er weinigen die het voor mogelijk hielden, maar het gebeurde toch. Playoffs! En nóg mooier: de El Classico van Gelderland staat voor de deur. Tot donderdag zal het kriebelen. Van opluchting, van vertrouwen, maar vooral van de spanning. Gaan we het halen? Gaat het de specialiteit van NEC worden om met de winterstop op degraderen af te stevenen om vervolgens een half jaar later met weergaloos voetbal europees voetbal te halen? Het zou zomaar kunnen.

Tarbotvisser
NEC heeft de stijgende lijn te pakken, onze tegenstander rommelt maar een beetje aan. We kunnen ze hebben. Alhoewel als we het mogen geloven, schijnen we te maken te krijgen met de beste linksback van Nederland. Pardon? Ja, het is hem, Alexander Tarbotvisser. Tarbotvisser? De Nederlandse vertaling van het woord Büttner. En voor uw informatie: een tarbot is een platte vis. De arnhemse voetballende variant is “hot”. Waarom? God mag het weten, maar is het u ook opgevallen dat de landelijke pers de man ineens letterlijk Oranje in praat? Komt dat echt alleen maar door die twee penalties tegen Excelsior? Het lijkt er sterk op. Het waren hele harde penalties. Het orgastische commentaar was ergerlijk: “Wat een knallen!”, kreunde de verslaggever van de NOS. Het vervolg “die jongen verdient een kans in Oranje” wekte verbazing. Pardon? In februari 2012 mocht Tarbotvisser ook een penalty nemen. Dit was tegen NAC Breda. Van dit team druipt de klasse af, dat ziet iedereen, als je zegt “NAC”, dan zeg je ‘de hel van het zuiden’. Minimaal twee klasses beter dan Excelsior. Je staat 1–0 voor. En daar sta je dan achter de bal, een uitzinnig publiek op de achtergrond in een kolkend stadion. 11 meter verder staat een hele zenuwachtige keeper met rood haar die zich bovendien niet geschoren had. De druk: ondraaglijk. Aanloop, BOEM! Mis. Logisch. Toen in februari speelde Erik Pieters nog en zat Purrel Fränkel nog niet in de gevangenis. Alexander Tarbotvisser was toen echt helemaal niemand.

Waren de penalties tegen Excelsior een eenmalige eruptie van verstandsverbijstering? Nee, want afgelopen weekend was het weer raak. Tegen Ajax stond niets meer op het spel, maar toch kreeg Tarbotvisser opvallend veel zendtijd van de nationale media. Hoe mooi was het dat hij alle ruimte kreeg. Hij besefte dat uiteindelijk en er ontstond een soort van rush. De commentator pakte het op en juichte wederom waarom deze jongen toch niet in Oranje speelt. Het antwoord volgde direct: in volledige vrije positie gaf Tarbotvisser een pass volledig achter de man. De ode van Studio Sport ging door, het AD schreeuwt dat Tarbotvisser naar Ajax gaat en Bert van Marwijk zelf zat op de tribune. Het kan niet op.

Donderdag
Dus wel. Donderdag in de Goffert gaat het op. NEC heeft gefeest met ranja en gaat swingend en bruisend van de energie doen waar NEC het beste in is: toeleven naar de derby. De Trouwe Honden hebben lang genoten na de vorige clash. Dat gevoel komt terug. Hoe mooi zou het zijn als deze website ergens in de zomer aankomt met #nagenietendeel140.

Max
Volg Max op Twitter via @max140dth, of tweet zelf over NEC en gebruik #max140dth.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.