Keeper word niet zenuwachtig hi-ha-ho!

Melvin was enkele seizoenen geleden een soort van mini-Maradonna door in één week twee keer met de hand te scoren. De ‘hand van god’-Volendam Style. Daarna werd Platje ‘supersub’. Iedere keer weer zichtbaar chagrijnig als hij daar door een journalist op werd aangesproken. 

Dit seizoen is alles anders: Platje is de man die keepers dusdanig laat blunderen dat ze wel door de graszoden kunnen zakken van schaamte. Beelden die nog jarenlang op Youtube blijven zwerven in compilaties van de grootste keeperblunders aller tijden. En dat is gewoon ontzettend lullig voor zo’n keeper. Hè Pietje?

Het AD weet vandaag een heel artikel over deze specifieke spitseneigenschap te vullen: ‘Keepers opgepast, Platje staat al klaar!’. Met zijn nieuwe reputatie zit er voor trainer Pastoor niets anders meer op dan Platje de rest van het seizoen op te stellen. Iedere keeper in de Eredivisie komt vanaf nu met zweet tussen de billen het veld op bij het het idee dat Platje ze negentig minuten als een waakhond de stuipen op het lijf zal jagen. 

Melvin azend op dat ene momentje van aarzeling, een stapje te ver achteruit of net iets te lang overleggen met de aanvoerder. Platje is in the hood! Alleen een aanzet tot een sprintje doet de bovenlip van keepers al trillen. De psychologische oorlogsvoering begint in de spelerstunnel, waar Melvin zijn tegenstander van top tot teen bekijkt en vervolgens zachtjes in zijn oor zingt: ‘keeper word niet zenuwachtig hi-ha-ho!’. Dan sta je dus eigenlijk al met één nul voor. 

Mocht Platje het ook weer voor elkaar krijgen om vier keer in een kwartier te scoren, zoals hij ooit voor Volendam deed, wordt het een echte spits.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.