Goffert Gossip: Als het door gaat dan…

De voorbereiding is eigenlijk een heerlijke tijd voor de fanatieke NEC-fan. Geen enkele druk op die oefenwedstrijdjes, zodat je lekker ontspannen kunt bijpraten met andere fans en heerlijk kunt speculeren over nieuwe aankopen. Iedere aankoop, iedere proefspeler, ieder bericht van een vage site en zelfs opmerkingen op facebook blijken allemaal voer te zijn voor duizenden meningen van NEC-fans.

Een echt overzicht van al die geruchten is er niet, dus laten we eens een kleine poging wagen en er een heerlijk schepje geruchten, roddel en achterklap bij gooien, ideaal voor tijdens het eerste biertje op een terras tijdens de zomerfeesten!

Met Babos hebben we natuurlijk een prima eerste doelman en Smits zit daar achter. Er moet nog zeker een tweede doelman bij. Afgaande op de training van vandaag is de doelman van Dordrecht afgetest, want hij was er niet meer bij. Hopelijk leest Carlos mee, want Dennis Gentenaar wil best terug naar NEC en dat lijkt een prima optie!

Breuer en Will zullen samen gaan knokken wie rechtsback gaat spelen, waarbij het in de lijn der verwachting ligt dat de keuze op Breuer zal vallen. Centraal hebben we achter Nuytinck en Van Eijden ook nog Cmovs. Linksback Conboy was vandaag afwezig en het gerucht was dat hij in gesprek is met een andere club. Amieux lijkt de nummer twee achter Conboy te worden op linksback. Nuytinck en Ajax speelt ook nog steeds. Er zijn al mensen die geloven dat alles al rond is, maar dat is nog niet zeker. Als Nuytinck weg gaat, zul je nog een linksbenige verdediger moeten halen.

Op het middenveld heb je al de nodige aankopen gedaan. Sno en Roorda lijken echte versterkingen te zijn. Achter die drie is het allemaal wat onzeker. Van der Velden gaat vandaag onder het mes, dus dat zal wat tijd gaan kosten voor hij op niveau is. Loen is zeker beter en sterker geworden, maar kan hij het allemaal aan voor een langere periode als dat nodig is? De Looijer is nog erg jong, heeft snelheid, maar eredivisie is wel even wat anders. Alleen als Roorda een blessure heeft, weet je dat Foor dat niveau op “10” wel aan moet kunnen. Niet vreemd dat NEC interesse schijnt te hebben in de Zweedse speler Robin Quaison. Een jonge talentvolle middenvelder die 8 ton (!) moet kosten.

De meeste geruchten zijn te horen over de voorhoede. Deze linie lijkt echte versterkingen nodig te hebben. Op links heb je een jongen die net uit de topklasse komt (van de Meiracker) en dat kost gewoon tijd. De andere jonge buitenspeler is Bajrovic. Met z’n 16 jaar een enorm talent, maar ook van hem kun je niet verwachten dat hij over een paar weken het niveau al aan kan. Met andere woorden, wie moet er op linksbuiten? Ten Voorde begon tegen Woezik op die plek, maar je zou zeggen dat Rick beter centraal voorin kan staan. Platje heeft die laatste positie nu, maar het zou opvallend zijn als hij nu opeens wel in de basis zou staan. Niet voor niks is de nummer 9 nog steeds niet uitgedeeld door de club. Fejzullahu zal het niet worden. Zijn huurperiode loopt 1 augustus af en met nog een contract van één jaar wil NEC hem verkopen. Nummer 9 zal dus nog aangetrokken gaan worden. Geruchten over die positie zijn er ook: Vleminckx zou gehuurd worden van Brugge, maar ook Koevermans zou een optie zijn. Op dit moment loopt Stutter mee op proef. Volgens Carlos naar eigen zeggen de “Pelé” van de Westfalenliga, het zesde niveau van Duitsland. Afgaande op de wedstrijd in Druten, gaat ook hij het niet worden. Nee we zetten toch maar iets hoger in, want mensen die echt dicht bij het vuur zitten hoor je zeggen: “Ik noem geen namen, maar als het door gaat dan…” Klinkt dus veelbelovend en het geeft weer hoop dat er toch echt weer een topper gaat komen. Of gaat het hier toch om een buitenspeler? Namen die genoemd worden zijn Özbiliz, Wildschut en Mokthar. De nu nog geblesseerde George (wel weer bijna fit), moet er dus rekening mee houden dat hij wat concurrentie gaat krijgen.

Samengevat kunnen we zeggen dat er nog een reservedoelman bij gaat komen, een linksbenige verdediger (als Conboy of Nuytinck verkocht gaat worden), een middenvelder, het liefst twee buitenspelers en een echte nummer 9 van niveau. Genoeg om over te speculeren. Heerlijk!

De Trouwe Honden kan op geen enkele manier verantwoordelijk gehouden worden voor het waarheidsgehalte, de actualiteit, de inhoud of zelfs maar het nut van de nieuwsberichten in deze rubriek.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.