DTH Opinie: Wedstrijd afgelast, paniekvoetbal ten top

Het zullen wel weer de politie en de burgemeester zijn geweest die besloten hebben om de geplande oefenpot tegen Blackburn Rovers af te gelasten. Maar het lijkt niet meer dan een stuk paniekvoetbal van het ergste soort.

Gisteren waren er 300 Engelsen in de stad. Hele erge dingen zijn er niet gebeurd, maar om erger te voorkomen zijn een groep Engelsen naar hun hotel gedirigeerd. Volgens nogal wat spannende verhalen zouden er vandaag wel 1000 fans komen, maar dat zal allemaal wel weer meevallen. Hoe dan ook, de paniek sloeg toe en er werd besloten om de wedstrijd er maar uit te gooien. Alsof dat iets oplost. Engelse supporters kunnen gewoon naar de Goffert komen en NEC fans kunnen nu de stad in duiken omdat er toch geen wedstrijd is. Zonder de afleiding van een wedstrijd, zouden ze ook op zoek kunnen gaan naar “alternatieven”. Niets los je met deze maatregel op, behalve dat er onder de NEC fans geen echt ontspannen open dag sfeer meer is, maar boosheid over het aflasten van de wedstrijd. Of wat te denken van de Engelsen die helemaal voor niets naar Nederland zijn gekomen, nee die supporters zullen blij zijn dat de wedstrijd niet door gaat!

Nu start de open dag opeens om 14.00 uur en is er een besloten training. Besloten training, op de open dag? Volgens geruchten gaat de wedstrijd toch door op een besloten locatie.

Hoe dan ook, ook in de planning verdient men niet de schoonheidsprijs. Het is wel erg naïef om te denken dat er geen Engelse supporters zouden zijn vandaag. Wil je geen supporters van de tegenpartij op de open dag, speel dan tegen een Spaanse club.

Laten we hopen dat het rustig blijft, maar dit stukje paniekvoetbal heeft misschien al voor meer onrust gezorgd, dan wanneer die wedstrijd gewoon was doorgegaan.

Bleum

 

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.