De oh zo beladen derby…

Zondagochtend vertrekken we voor de 15e keer naar die glasbak waar wederom een beladen derby op ’t programma staat. Althans als we de media, clubs, supportersverenigingen en 1312 moeten geloven.

Complete paniek lijkt te zijn losgebarsten na de gigantische veldslag na NEC-vitesse. In eerste instantie zouden we zondag niet eens meer welkom zijn (alsof we dat ooit zijn geweest), maar dankzij de supportersverenigingen van beide clubs mochten er toch 800 man mee. Maar nu blijkt wel op één voorwaarde: dat er geen ongeregeldheden in en rondom het stadion plaatsvinden want anders is het afgelopen met uitsupporters. Dus grote kans als er iemand naast de plee staat te pissen, of obscene gebaren naar Benny en zijn vriendjes maakt, we nooit meer naar arnep mogen.

Maar ook de politie zit niet stil, neehee ze gaven deze week een heus signaal af richting supporters van beide kampen. Drie maanden (!!!) na dato werd een mogelijke verdachte aangehouden, rondom het schilderen van de schutting bij Nicky Hofs. Medewerkers van NEC waren er als de kippen bij om dit direct te twitteren en zelfs al te veroordelen. Normaal gesproken moet er eerst bewezen worden of je iemand vermoord of verkracht hebt, maar voor voetbalsupporters gelden speciale wetten. Die worden zonder enig bewijs de toegang geweigerd voor de wedstrijd van zondag.

Volgend seizoen geldt dat waarschijnlijk voor ons allemaal, elk incident zal namelijk onder een vergrootglas worden gelegd. Dus maak er wat van, de laatste keer in die glasbak!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.