10 jaar Bartdag

Vandaag is de 10e Bartdag, in het leven geroepen door BNN. Ter ere van Bart de Graaff, oprichter en erevoorzitter van de omroep. En voor ons NEC’ers voor eeuwig in het hart gesloten. In het seizoen 1996-1997 was NEC nog het lelijke eendje van de eredivisie, vechtend tegen degradatie in een lelijk shirt en een lelijke betonnen bak. Uiteraard waren (en zijn) wij trots op het balkenshirt, trots op onze oude Goffert, maar toen BNN shirtsponsor werd waren we ook trots.

Wekelijks hing onze kleine Berlusconi aan de telefoon met ‘De Koef’, gaf hij donderspeeches aan de selectie en leerde hen de macarena. Bart gaf zelfs de toenmalige harde kern een heuse make-over. En op Bart zijn eigen manier, gaf hij in Heerenveen een show weg door met een helikopter op de middenstip te landen, tijdens de rust van Heerenveen-NEC. In 2000 was Bart terug. Eerst (hoe ziek hij ook was) bij de opening van de nieuwe Goffert en daarna toen NEC dat seizoen de bekerfinale tegen Roda JC moest spelen. Voor deze bekerfinale kwam BNN met een special en Bart was erbij, leefde mee, en had een gesprek met Hans van Delft. Maar na een bijna levenslang gevecht, overleed Bart op 25 mei 2002. Vandaag alweer 10 jaar geleden.

Aan het begin van het legendarische seizoen 2002-2003, werd er thuis tegen AZ afscheid genomen van Bart, kippenvel in de Goffert en twee uur later zat AZ afgedroogd in de bus terug naar Alkmaar: 2-0. BNN bedankt voor alles, Bart rust zacht. We zullen je nooit vergeten!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.