Volgend seizoen definitief een sfeervak in de Goffert

De kogel is door de kerk. Volgend seizoen zal een vak in de Goffert omgetoverd worden tot sfeervak, wat zoveel betekent dat de stoeltjes ongenummerd en zonder leuning zullen zijn. Een onofficieel staanvak dus eigenlijk, dat tevens zal dienen als thuisbasis van Legio Noviomagum en zal moeten dienen als aanjager van de Goffert- en Hazenkamptribune om weer wat meer leven in de Goffert te krijgen.

NEC had als voorwaarde voor de komst van het vak gesteld dat minimaal 280 supporters zich zouden moeten aanmelden om volgend jaar een seizoenkaart in het vak aan te schaffen. Dat aantal is afgelopen weekend gehaald en dus zal vak K (in de hoek van de Gofferttribune, grenzend aan de Hazenkamp) er volgend jaar aan moeten geloven. Of het een succes wordt is natuurlijk een vraag die nog open staat, maar over het feit dat er iets moest gebeuren in de Goffert waren de meesten het wel eens.

Desondanks is het voor sommige seizoenkaarthouders in vak K een bittere pil, want zij worden voor de keuze gesteld om of plaats te nemen in het sfeervak of te verhuizen naar elders. NEC heeft inmiddels wel aangegeven dat supporters uit vak K die willen verhuizen voorrang krijgen op vrijgekomen plaatsen in het stadion.

Overigens is de inschrijving voor het sfeervak nog niet gesloten. Supporters die volgend seizoen een plekje in vak K willen hebben, hebben tot vrijdagochtend 9 uur de tijd zich aan te melden via de website van NEC. Er is plaats voor maximaal 370 supporters. Komende vrijdag zal NEC het uiteindelijke aantal inschrijvingen alsmede de naam van het sfeervak bekend maken.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.