Vloet houdt vast aan Cillessen, George op de bank

Jasper Cillessen zal morgen wederom het NEC-doel verdedigen. "Maandag kreeg ik het al te horen van de trainer. Dat vertrouwen voelt goed", zei de goalie in De Gelderlander. "Het is nu aan mij om te laten zien dat ik het waard ben. Helemaal omdat ik in de laatste wedstrijden niet goed genoeg was, vond ik zelf. En Gabor groeit naar zijn oude vorm. Dat zie je gewoon."

Wiljan Vloet eist meer efficiëntie van de spelers. De oefenmeester is niet ontevreden over het vertoonde spel van zijn ploeg, maar vindt wel dat er te weinig punten zijn behaald. “We hebben de laatste tijd te veel gelijkgespeeld, dus moeten we maar eens in een uitwedstrijd punten pakken”, zegt hij vrijdag tegen Omroep Gelderland. “Als we het maximale geven, kunnen we ook winnen in Heerenveen”, denk Vloet dan ook. “Dat het seizoen voor ons voorbij is, vind ik zo’n lariekoek. Er valt in elk duel wat te winnen, zoals de waardering van het publiek.”

“Dat we punten hebben laten liggen, lag niet aan de tegenstander, maar aan onszelf”, vervolgt Vloet, die een stukje egocentrisme lijkt te missen bij zijn spelers. “Daarom moeten we gulziger en gieriger zijn”, vindt hij.

Vloet gelooft overigens nog in Erton Fejzullahu, die werd verhuurd aan het Deense Randers: "Ik heb nog alle vertrouwen in Erton. Ik zie nog zeker toekomst voor hem bij NEC, maar het is belangrijk voor hem dat hij nu aan het spelen komt. En daar hebben ze hem in principe gehaald voor de basis. Ik ga Erton bekijken daar als ons programma dat toelaat."

Leroy George heeft zijn schorsing van twee wedstrijden inmiddels achter de rug, maar Vloet houdt de snelle vleugelspits zaterdag nog op de bank. ,,Dat is de keuze van de trainer", klinkt George diplomatiek. Volgens eigen zeggen is hij klaar om te spelen. ,,Ik heb een klein terugslagje gehad op het trainingskamp in Spanje, maar nu ben ik helemaal fit."

Hij had de dagen van zijn schorsing, na de rode kaart tegen AZ, geteld. ,,Gelukkig gebeurde dat op een woensdag en speelden we zondags alweer tegen NAC. Een week later kregen we Heracles en zat de schorsing er al weer op."

De overtreding waarvoor hij op 19 januari de rode kaart zag, had hij nog één keer teruggezien. ,,Op de terugweg in de bus. Wat zal ik zeggen. Ik was iets te gretig. Het was ook de eerste keer van mijn leven dat ik eens sliding maakte. En de laatste keer, kan ik je vertellen."

De vermoedelijke opstelling: Cillessen; Will, Nuytinck, Zomer, Amieux; Chatelle, Sibum, Goossens, Zimling, Schöne; Vleminckx.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.