Stef Nijland heeft er zin an

Mooi artikeltje over nieuwe aanwinst Stef Nijland in de papieren editie van VI vandaag. De aanvaller wijdt eerst uitvoerig uit over zijn tot nog toe mislukte avontuur bij PSV en zegt ooit nog wel eens terug te keren bij FC Groningen, maar is voor nu dolblij met NEC, dat de voorkeur kreeg boven NAC, Roda, ADO en de Graafschap.

Die voorkeur hing voor een groot deel samen met de indruk die Pastoor en Aalbers op hem maakten: "Het eerste gevoel is bijna altijd bepalend. Samen met trainer Alex Pastoor en technisch directeur Carlos Aalbers hebben we over de club en mijn toekomst gepraat en dat klonk allemaal ontzettend positief."

Nijland kreeg nog een positieve referentie over Pastoor: "Ik kwam Geert Arend Roorda tegen in een hotel in Rotterdam, en ook hij zei dat ik me goed thuis zou voelen bij deze trainer. Pastoor is gewend met jonge spelers te werken en ze ook beter te maken." Diezelfde Roorda is overigens ook nog steeds in dubio waar komend seizoen te spelen…

Omgekeerd is Pastoor net zo enthousiast over Nijland: "Ik ben onder de indruk van zijn duidelijke zelfbeeld. Hij weet wat hij wil, en tegelijkertijd ook wat hij moet doen om zichzelf op dat gewenste niveau te krijgen." Nijland staat normaal gesproken in de basis, volgens Pastoor: "Als hij de normale dingen doet, komt hij bij ons veel aan spelen toe. Garanties zijn er nooit, net als dat ik me niet laat vastpinnen op een plek waar hij zou komen te staan, maar Stef is natuurlijk heel talentvol."

In het mooiste stukje van het interview geeft Stef duidelijk aan te weten waar het om draait: Nijmegen, dat klinkt voor de spits even als de beloofde stad. Hij verbaast zich over het Keizer Karelplein (‘de gekste rotonde van Nederland’), kijkt uit naar de derde week van juli vanwege de Vierdaagse en weet waar de supporters hem op zullen afrekenen. "Twee keer winnen van Vitesse, dat is toch het belangrijkste?"

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.