Nek toch nog bijna op de juiste manier gespeld

Het was voor veel NEC supporters vandaag het gesprek van de dag. Nee, dan doelen we niet op het definitief doorgaan van het sfeervak in de Goffert. En zelfs niet op die Belgische keeper die op voetbalforums zijn concurrenten te lijf ging. We hebben het over aflevering 6 van het RTL programma Voetbalfans. Een programma dat ‘grote fans’ van een voetbalclub – geen hooligans zo bezweert de programmamaker – volgt op een wedstrijddag van hun favoriete club. Gisteren was het de beurt aan Ben, een fan van onze aartsrivaal.

Wie toevallig langs zapte zal gedacht hebben in een nieuwe serie 30 minuten van Arjan Ederveen te zijn beland. De documentaire volgde de gehele familie – Ben, ongelukkigerwijs gezegend met een slecht onderhouden versie van het Theo Jansssen gebit; Agatha, die er inderdaad uitzag alsof ze elk moment op de bezem weg kon vliegen; zoon Bennie, waarvan nog niet helemaal duidelijk is of ie kan praten en dochter Mariska – druk in de weer een minuscuul spandoekje te maken om het naderde afscheid van Julian Jenner luister bij te zetten. Het bood alle ingrediënten voor een prettige avond televisie.

Voor wie het geheel gemist heeft, hier een linkje. Na deze aflevering volgen er nog 4, dus de kans bestaat dat we zelf ook nog aan de beurt komen. De eerlijkheid gebiedt immers te zeggen dat dit soort satire in elke Nederlandse stad te maken is.

Ons oog viel nog op een detail dat Ben er zelf liever uit ‘geknipt’ had. Tijdens het knippen van de letters voor het spandoek kwam de man die een sjaal met ‘wij haten nek’ pontificaal in de huiskamer had hangen immers wel erg dicht in de buurt van de juiste schrijfwijze van onze club….

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.