NEC wint met 0-1 in matig duel tegen FC Eindhoven

De Twitteraars onder ons wisten het al maar voor de surfers onder ons; NEC heeft vanavond in een matige oefenwedstrijd tegen FC Eindhoven gewonnen met 0-1.

NEC combineerde in het begin soepel en Stef Nijland was met een lob dichtbij de 0-1 en na een prachtige pass van John Goossens was Melvin Platje te laconiek bij het afronden. NEC oogde daarna wat laks en Jasper Cillessen redde fraai op een schot van Van Boekel.

Na rust had Goossens bijna succes met een lob van afstand. Maar verder had de thuisclub het initiatief. Cillessen voorkwam de 1-0 van Makiavala. Maar na een snel genomen vrije trap van Ryan Koolwijk sloeg Platje toe: 0-1. Na twee onbesuisde overtredingen kreeg Koolwijk een rode kaart. NEC hield daarna met een man minder vooral balbezit en het bleef bij 0-1 in Eindhoven. Hierdoor is NEC nog steeds ongeslagen tijdens de voorbereiding van het komende seizoen.

Remy Amieux moest overigens noodgedwongen vanaf de tribune toekijken tegen zijn oude werkgever. Hij heeft nog flink wat last van een spier in zijn rug. De Fransman weet niet wanneer hij zijn rentree kan maken.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.