NEC wint eerste van twee derby’s op rij met 1-0

Hoewel de aandacht in dat opzicht toch vooral uitgaat naar de wedstrijd in de glasbak op 3 april, stond vanavond toch ook echt een Gelderse derby op het programma. Eentje die, na een voorsprong van meer dan 90 minuten, uiteindelijk door onze mannen is gewonnen. Leroy George kon, na goed voorbereidend werk van Ricky ten Voorde, die in de spits Vleminckx verving, al na anderhalve minuut vogeltjevrij de bal binnen koppen en zorgde ook meteen voor de eindstand. Goed was het niet wat we daarna voorgeschoteld kregen, maar drie punten zijn toch gewoon drie punten, al is dat een gegeven dat het al maar kritischer publiek in de Goffert soms lijkt te vergeten. Man of the Match werd uiteindelijk Nuytinck, die inderdaad sterk liep te verdedigen, maar vanwege zijn zo ongeveer enige, maar niet minder weergaloze redding kort voor tijd, zou ook Cillessen bijna in aanmerking zijn gekomen voor de bos bloemen. Het zegt alles over het niveau van de wedstrijd, maar daar gaan we niet te lang bij stil staan. NEC wint: 1-0!

Klik hier voor de statistieken van NEC – De Graafschap.