NEC speelt gelijk tegen Valenciennes

NEC heeft in De Goffert, die beter gevuld zou zijn als de oefenwedstrijd op de Open dag gespeeld zou zijn, met 1-1 gelijkgespeeld tegen Valenciennes uit Frankrijk. NEC oogde prima in de laatste wedstrijd voordat de competitie begint.

De Fransen maakten meteen indruk met hun fysieke spel. Danic kon op links doorkomen, maar schoot voorlangs. NEC speelde degelijk en had een kans via John Goossens op aangeven van Stef Nijland. Die maakte in de 39e minuut de 1-0 uit een prachtige vrije trap.

Na rust kwam proefspeler Abdisalam Ibrahim van Manchester City in de ploeg. Hij handhaafde zich makkelijk. Nathaniel Will, die als linksback was begonnen op de plaats van de geblesseerde Remy Amieux, verhuisde naar zijn vertrouwde rechterkant en gaf direct meer aanvallende impulsen. Verdedigend liet hij wel wat steken vallen. Pavel Cmovs ging dan weer van rechts naar links. Nadat Danic Will zijn hielen liet zien, kon Jasper Cillessen nog redden, maar de bal caramboleerde tegen de voet van Ramon Zomer en verdween in het doel. Enkele minuten later stonden NEC en Valenciennes met tien man. Melvin Platje en Gomis werden na een opstootje met rood van het veld gestuurd.

Het duel werd er niet minder boeiend om. Rens van Eijden was op aangeven van Leroy George dichtbij de 2-1. Aan de ander kant voorkwam de sterk keepende Cillessen doelpunten van Pujol en Carlos Sanchez. George haalde op rechts een fraaie truc uit en bediende Nijland, die vervolgens de bal het stadion uit schoot. De van PSV gehuurde aanvaller miste daarna ook na een fraaie steekpass van Lasse Schøne. Het grote talent Navarone Foor onderscheide zich met een prachtige individuele actie.

Opstelling NEC: Cillessen; Cmovs, Nuytinck, Zomer (64. Van Eijden), Will; Van der Velden (46. Platje), Koolwijk (70. Foor), Goossens (46. Ibrahim); George, Schöne (21. Latupeirissa), Nijland.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.