NEC laat 3 punten achter in Doetinchem

NEC heeft vanavond in de kleine Gelderse derby de 3 punten in Doetinchem gelaten en werd met een 1-0 nederlaag naar de andere kant van Gelderland gestuurd.

NEC had op papier het betere elftal, maar speelde in de eerste helft slap en slordig. De Graafschap moest wel terug, maar bleef op basis van strijd en een goede organisatie vrij makkelijk overeind. Alleen Melvin Platje kreeg al snel in de wedstrijd een goede kans. De Graafschap was echter nog effectiever, want de Doetinchemmers kregen voor rust maar één mogelijkheid. Het was wel meteen raak. Uit een pass van Michael de Leeuw schoot Soufian El Hassnaoui in de 24e minuut raak in de verre hoek: 1-0. NEC raakte daarna geirriteerd. De grootste stommiteit was het natrappen van rechtsbuiten Leroy George, vlak voor rust. Scheidsrechter Ed Janssen zag het, maar gaf slechts een gele kaart. Pastoor was echter niet gecharmeerd van de actie van George en haalde hem onmiddellijk naar de kant voor Género Zeefuik.

Na rust bleef NEC optisch sterker, maar de beste mogelijkheden waren aanvankelijk voor De Graafschap. De Graafschap-doelman De Winter had daarna geluk toen hij onder een voorzet doorliep. De Belg kreeg hulp van back Jochem Jansen, die de bal voor de inlopende Lasse Schone wegkopte. In de 77e minuut werd NEC opnieuw gevaarlijk, maar het schot van invaller Krisztian Vadocz ging net naast. De Graafschap verdedigde met man en macht in de hectische slotfase en trok de eerste competitiezege zo over de streep. Voor De Graafschap was dit de eerste driepunter van het seizoen.