Gras van de buren: Inhaalprogramma op maat

Afgelopen zondag werd de wedstrijd tussen Bury en Burton Albion in de Engelse League Two afgelast, vanwege een ‘waterlogged pitch’ zoals ze dat in Engeland zo mooi noemen. Normaal gesproken is overvloedige regenval in een Engels gehucht niet direct nieuws dat we hier op de site zouden plaatsen, maar in dit geval staan we toch even stil bij de consequenties.

Het zit laagvlieger Burton namelijk niet echt mee dit seizoen met de weersomstandigheden. In december werd op één wedstrijd na het volledige programma van de Brewers er uit gegooid wegens de hevige sneeuwval die Groot-Brittanië in die maand teisterde. In januari kwam de ploeg niet verder dan twee competitiewedstrijden, mede dankzij een goede ‘run’ in de FA Cup die tot de vierde ronde duurde. Het gevolg is nu dat Burton met nog een kleine 3 maanden te gaan tot het einde van de competitie slechts 22 van de in totaal 46 wedstrijden heeft afgewerkt. Geen nood echter, want na enig passen en meten is de Football League met een inhaalprogramma op de proppen gekomen dat precies past. Gevolg is wel dat Burton in de periode van 11 februari tot en met 25 april (74 dagen om precies te zijn) liefst 22 keer mag opdraven voor een competitiewedstrijd! Elke voetballer die nu nog ooit klaagt mag dus fijntjes op het programma van de Brewers worden gewezen.

Overigens voorziet trainer Paul Peschisolido weinig problemen: “Het is veel voetbal, maar we geven de jongens veel dagen vrij tussen de wedstrijden, dat zullen ze wel prettig vinden.” In de drukke periode mag Burton proberen het vege lijf te redden, want momenteel bevindt de ploeg zich in de degradatiezone met één punt achterstand op de veilige 22e plek van Barnet. Met zeven wedstrijden minder gespeeld, dat dan weer wel…

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.