DTH-opinie: Uitvak in de Goffert verkleind?

Op de site van onze club is op dit moment een kort maar toch opmerkelijk berichtje te lezen. De Goffert wordt verbouwd! Nee, (nog?) niet in verband met een tweede ring, maar iets kleinschaliger. Op vak K worden de stoeltjes vervangen om vak 080 mogelijk te maken, maar dat wisten we al. Interessanter is de mededeling dat het uitvak wordt verkleind, van 600 naar 500 plaatsen. De vraag waarom dat gebeurt, is snel beantwoord: die 100 plaatsen worden in een uitverkocht stadion eigenlijk altijd aan de man gebracht, wat een flinke extra opbrengst voor NEC betekent, aangezien het uitvak bepaald niet altijd vol zit. Het is aan de cijferaars om het precies te vertellen, maar afgezien van Feyenoord en Ajax is er nauwelijks een club die alle kaarten voor Eniesee-uit weet te slijten.

Applaus voor dit handige besluit dan maar? Alles voor de club en zeker als het poen oplevert? Nou, nee. Daarvoor heb ik toch te veel affiniteit met de uitsupporter in algemene zin. Een klein beetje solidariteit misstaat niet en als het ons omgekeerd zou gebeuren (hypothetisch, gezien de aantallen uitsupporters de laatste tijd, maar toch) zouden we er ook niet blij mee zijn. De vuistregel is altijd geweest dat 5% van de stadioncapaciteit beschikbaar moet worden gesteld aan uitsupporters en dat haalden we altijd maar net. Nu niet meer, tenzij de kaarten voor bobo’s en spelersvrouwen van de bezoekende club worden meegeteld, maar dat zou ik ook niet toejuichen.

Nu zal deze regel ongetwijfeld officieel niet (meer) gelden, zo dom zijn ze hopelijk ook weer niet bij onze club, maar dat neemt niet weg dat het sjiek zou zijn de uitsupporter, ook al is dat die van de tegenstander, niet op te laten draaien voor onze financiële malaise. Het spoort ook niet met de hernieuwde inzet van onze club om zelf meer supporters mee te krijgen naar uitwedstrijden. Een variabele capaciteit van het uitvak zou al met al een stuk publieksvriendelijker zijn. Voetbal moet immers weer een feest worden, zo vindt inmiddels zelfs de minister van Veiligheid en Justitie (niet toevallig dezelfde persoon die ons nagenoeg altijd op eigen vervoer naar Rotjeknor liet reizen)! En zeg nu zelf, daar hoort toch ook gewoon een gezond aantal uitsupporters bij!

Thomas

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.