DTH Opinie: Shirtontwerp? Detailontwerp!

NEC kondigde vandaag een supportersactie aan en eerlijk is eerlijk, wie de kleine lettertjes nog niet goed gelezen had, had kunnen denken dat de club echt helemaal weer richting oude volksclub, balkenshirt, tante toos tijd en adelaarslogo was gegaan, want supporters kunnen zelf het shirt ontwerpen. In die genoemde kleine letters stonden twee punten. Het eerste punt is prettig. Eindelijk is het ook bij de club duidelijk dat het thuisshirt de kleuren rood, groen en zwart moet hebben. Geen gezeik meer dus over deze basis en dat is maar goed ook.

Het tweede puntje daar is over nagedacht: “De huidige verhoudingen en contouren van de kleuren moeten bestaan blijven. Hiermee bedoelen we dat het huidige thuisshirt het vertrekpunt voor ontwerp is. We hechten er veel waarde aan dat het thuisshirt een herkenbare uitstraling heeft die past bij hetgeen waar wij voor staan. Dit houdt in dat we niet zullen kiezen voor een gestreept, geblokt of donkerrood shirt.”

Dit betekent dus niets meer en niets minder dan dat het ontwerp in detail aangepast kan worden. Een extra streepje hier, een adelaartje daar, een normale kraag, watermerk-achtige afbeelding van de waalbrug op de achtergrond, weer trekken wij ten strijde als tekst op het shirt, dat soort dingen. Uiteraard een prima zaak dat supporters hierover mee mogen denken, maar in mijn ogen wordt het wel met iets te grote woorden aangekondigd. Dan was misschien “Maak ons huidige thuisshirt mooier!”┬á een betere aankondiging geweest, die meer recht doet aan de mogelijkheden. Gelukkig staat het woord balk niet bij de verboden woorden, maar dan heb je wel veel fantasie nodig om het te kunnen koppelen aan het uitgangspunt (huidige thuisshirt). Maar wat zou het toch mooi zijn!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.