Derde bod op Cillessen in voorbereiding

ajax heeft de hoop op de komst van Jasper Cillessen nog niet opgegeven. Nadat gisteren ook het tweede bod van de Amsterdammers door NEC naar de prullenbak werd verwezen, is een derde poging op komst.

"We gaan ons beraden, maar ik heb niet het gevoel dat de deal nu van de baan is”, zei technisch manager Danny Blind tegen De Telegraaf, die tot dusver naar verluidt 3 miljoen euro bood. Het lijkt ons dat er echter minder dan 3 miljoen zou zijn geboden aangezien het tweede bod "net iets hoger was, maar lager dan wat Swansea City eerder al bood voor Jasper." Swansea’s eerdere bod werd rond de 2 miljoen euro geschat. 

Tegenover De Telegraaf meldt Blind, met de bijnaam "Scholletje": "We hebben in eerste instantie een bod van 1,8 miljoen euro gedaan en dat nu op een goede manier verhoogd. Jacco Swart zou daarop terugkomen bij Henri van der Aat (commercieel directeur ajax), maar daar heb ik nog niets over gehoord."

"Er zijn drie mogelijkheden. NEC vindt het bod onacceptabel, gaat akkoord of wil met ons om tafel." Het doorgaan of afketsen van de transfer ligt dan ook in handen van NEC-mensen, waarmee Blind de druk wat probeert op te voeren. Hij durft niet te zeggen of de kans dat het doorgaat groot is. "Als zij vasthouden aan de prijs die is genoemd niet. Het hangt nu puur van NEC af."

Het feit dat Ajax al praatte met Cillessen en de naam van VVV-doelman Dennis Gentenaar noemde als mogelijke vervanger, zit Carlos Aalbers niet echt lekker zegt hij tegenover De Gelderlander. "Maar daar treed ik verder niet over naar buiten. Dat is de werkwijze van Ajax."

Het lijkt een never ending story te worden maar voor 1 september zal er duidelijkheid moeten komen. want dan sluit de transfermarkt. Maar Aalbers hoopt dat er sneller duidelijkheid is. "Want die hele kwestie gaat toch in de hoofden van de spelers zitten. Niet alleen bij Jasper Cillessen. Ook bij Gábor Babos. En ook bij Dennis Gentenaar. Wij hebben onze kaders duidelijk aangegeven. Maar als ik dan dit tweede bod zie. Dan hebben ze bij ajax kennelijk onze boodschap niet begrepen. Of ze willen het gewoon niet begrijpen."

Mochten de Amsterdammers en NEC alsnog een akkoord bereiken over de transfersom dan tekent Cillessen een contract voor vijf jaar.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.