De oefeninterlands komen er weer aan

A.s. woensdag is het weer tijd voor de interlands. Diverse NEC’ers en ex-NEC’ers zijn geselecteerd voor verschillende nationale elftallen.

Laten we beginnen bij het eigen nationale elftal.

Mister NEC Peter Wisgerhof is door bondscoach Bert van Marwijk geselecteerd voor de definitieve selectie van het Nederlandse elftal voor de oefenwedstrijd tegen Oostenrijk. "Dit is toch wel spannend", gaf de verdediger van FC Twente toe. "Gelukkig zitten er veel jongens bij de groep met wie ik heb gespeeld, dus het is niet helemaal nieuw."

De carrière van Wisgerhof raakte in een stroomversnelling toen hij begin 2009 de overstap maakte van NEC naar FC Twente.

"Ik ben kampioen geworden, speel in de Champions League en ben nu ook uitgenodigd voor het Nederlands elftal", zegt de 30-jarige centrale verdediger. "Het is de laatste tijd heel snel gegaan. Van zijn in Europa opgedane ervaring hoopt Wisgerhof bij Oranje te kunnen profiteren. "Ik speel in de Champions League toch tegen de beste spelers van de wereld", blikt hij terug op de wedstrijden tegen Internazionale en Tottenham. "Dat zal zeker een bijdrage aan mijn selectie hebben geleverd."

De andere bondscoach Cor Pot heeft de definitieve selectie van Jong Oranje bekend gemaakt. Voor Rick ten Voorde had de bondscoach slechts nieuws; hij zit niet bij de selectie. Bram Nuytinckx mag zich wel gaan opmaken voor het oefenduel met Jong Tsjechië.

Bram komt hier mogelijk Pavel Cmovs tegen. De 20-jarige verdediger is opgenomen in de definitieve selectie van Jong Tsjechië voor het oefenduel met Jong Oranje. Cmovs werd in de zomer overgenomen van Sparta Praag en werd direct voor een seizoen verhuurd aan BV Veendam. De Tsjech speelde dit seizoen 20 duels en scoorde twee keer. 

Björn Vleminckx is opgenomen in de definitieve selectie voor de interland van België volgende week woensdag in Gent tegen Finland. De spits speelde tot nu toe pas één keer voor de Rode Duivels, aan het begin van dit seizoen viel hij in bij een uitwedstrijd tegen Finland.

De Deense bondscoach Morten Olsen heeft Lasse Schone opgeroepen voor de oefeninterland tegen Engeland. Denemarken speelt op woensdag in Kopenhagen tegen de Engelsen. Schone speelde al twee keer voor de nationale ploeg, en maakte één doelpunt. Niki Zimling, die ook twee interlands afwerkte en in de vorige interland tegen Tsjechië zelfs nog speeltijd was gegund, zit dit keer niet bij de selectie. Ex NEC’er Dennis Rommedahl behoort wel tot het Deense nationale team.

Het meest opmerkelijk nieuws komt echter van oud coach Johan Neeskens. Hij lijkt aan de slag te gaan als bondscoach van Trinidad en Tobago. De laatste klus van de 59-jarige oud-international was als assistent van Frank Rijkaard bij Galatasaray, waar hij in oktober vertrok. Neeskens lost Russell Latapy af als bondscoach, zo meldt socawarriors.net.

Neeskens stapt in de voetsporen van Leo Beenhakker en Wim Rijsbergen, die ook al eens aan het roer stonden bij Trinidad en Tobago. Neeskens was eerder, naast trainer bij NEC, assistent van Guus Hiddink bij Australië en van Rijkaard bij Barcelona en Galatasaray.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.