Club Brugge trekt wederom aan Vleminckx

Het lijkt er steeds meer en meer op dat de topscorer van Nederland volgend seizoen weer in eigen land actief zal zijn. Volgens het Belgische Sporza bereidt Club Brugge een miljoenenbod voor op onze Björn. Club-manager Vincent Mannaert heeft al contact gehad met Vleminckx en die zit een overgang wel zitten: "Voor mij zou dat een stap vooruit zijn. We moeten binnenkort eens praten".

Carlos Aalbers, de technisch directeur van NEC, bevestigde maandag aan Voetbal International dat Club Brugge heeft aangeklopt voor Vleminckx. In Het Nieuwsblad ontkent manager Vincent Mannaert de interesse in de huidige topschutter in Nederland niet: "We hebben ons geïnformeerd over Vleminckx en er is contact geweest, maar verder is het nog niet geëvolueerd. Hij is gewoon één van de spelers die we volgen, maar er zijn nog andere opties. We zullen zeker geen zaken doen die financieel niet haalbaar zijn", tempert Mannaert toch een beetje.

Blauw-zwart zal in ieder geval diep in de buidel moeten tasten voor Vleminckx. Twee jaar geleden haalde NEC hem weg bij KV Mechelen voor 1,8 miljoen euro en dit seizoen is zijn marktwaarde door zijn vele goals alleen maar gestegen. Vleminckx zelf is wel gecharmeerd door de interesse van Club Brugge: "Club is de eerste ploeg die zich officieel meldt bij NEC. Het is altijd een ploeg geweest die mooi voetbal combineert met werklust en mentaliteit. Daar kan ik me perfect in vinden. Maar ik zal niet zomaar vertrekken bij NEC om te vertrekken. Ik moet me goed voelen bij mijn nieuwe club."

Björn’s afscheidstour in Nijmegen lijkt begonnen, nog zes wedstrijden. Om te beginnen kan hij van een normale zondagmiddag 3 april een historische dag maken!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.