Zo zagen wij het: Heracles Almelo – NEC

Toen wij gister naar Almelo gingen, wisten we eigenlijk al dat we een hele lastige voetbalmiddag tegemoet zouden gaan. Traditiegetrouw doen we het in Almelo zo slecht nog niet, maar van de prestaties van Heracles dit seizoen kunnen wij voorlopig alleen maar dromen. Heracles draait keurig in de subtop mee en wist het landskampioen AZ vorige week in Alkmaar nog knap lastig te maken. Bovendien hebben ze met Verbeek een trainer in de gelederen waar AZ een oogje op heeft en wordt spits Dost door Ajax begeert. Genoeg redenen blijkbaar voor het Nijmeegse publiek om thuis te blijven. Want ondanks de autocombi waren er in Almelo slechts 200 soortgenoten.

Opvallend genoeg kende de wedstrijd gister twee overduidelijke gezichten. In het eerste uur hadden beide teams vooral veel moeite met zichzelf en werden er nauwelijks goede kansen gecreëerd. De wedstrijd leek dan ook op een bloedeloos gelijkspel af te stevenen totdat Rens van Eijden (stand-in van de geschorste Potje) geblesseerd uitviel. Niet dat Van Eijden of zijn vervanger Jeroen Heubach daar iets aan kon doen, maar Heracles leek plotseling wakker geschud. Al maakte Heubach met zijn verleden bij FC Twente behoorlijk wat los op de tribunes.

Als gezegd veranderde het spelbeeld een half uur voor tijd plotseling. Heracles begon te combineren, was fel op de bal en zette onze jongens compleet vast. De dreiging voor onze goal begon toe te nemen maar Babos hield de ploeg met een aantal puike reddingen op de been. Nadat vervolgens enkele keren tevergeefs door de club uit Almelo om een penalty werd gevraagd, scoorde Armenteros toen hij Zomer kinderlijk eenvoudig opzij zette. Een paar minuten later zette dezelfde Armenteros ook de 2-0 op het scorebord toen hij Babos te snel af was. Gelukkig voor ons werd de 3-0 afgekeurd na een vermeend duwtje.

Naar nu blijkt heeft trainer Vloet het lek boven: onze jongens kampen met een mentaal probleem. Het zit tussen de oortjes. Ik vind dat het aan strijd eigenlijk niet eens zozeer ontbeert, het ‘werken voor je geld’ vond ik dan ook ongepast. Het spel is alles behalve constant en lijkt teveel afhankelijk van de vorm van de dag. Sibum kan in dat proces een belangrijke en rustgevende schakel zijn. Maar trainer Vloet posteert hem liever op de backpositie waar hij slechts matig uit de verf lijkt te komen. De kritiek vanuit het vak op hem vond ik dan ook ontrecht. Sibum moet doen waar hij goed in is, maar dat wordt hem op deze manier onmogelijk gemaakt. De manier waarop onze jongens het meegereisde publiek bedankten vond ik overigens schandalig. Massale negatieve geluiden zijn er vanuit het vak niet geweest, mondjesmaat werd er gezongen voor die club die veel te laag staat. Maar toen een groot deel van het vak hen in ieder geval wilde complimenteren voor de verrichte arbeid zaten zij al in de kleedkamer. Waarschijnlijk gehaast om het paasdiner met de familie bij te kunnen wonen.

Lange tijd heb ik gedacht dat het allemaal wel goed zou komen. Niet dat ik had verwacht dat we bij het hooggeklasseerde Heracles zouden winnen, maar er lijkt iets veranderd. Het is te hopen dat we volgend seizoen daadwerkelijk tegen Muslu spelen en niet naar Veendam hoeven op de vrijdagavond. Ergens zullen toch nog wat punten gepakt moeten worden. Geen flauw idee waar dat overigens moet gebeuren want het einde van de competitie is nu echt in zicht. Het is te hopen dat we snel een streep kunnen trekken onder dit dramatische seizoen.

Oe-a-Gentenaar

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.