Zo zagen wij het: FC Dordrecht – NEC

Wiljan Vloet was duidelijk over de bekerwedstrijd van gisteravond: ‘We verloren alle duels. We hebben geen over-mijn-lijk mentaliteit bij NEC. Geen gif in de kloten. Het heeft ook met gogme te maken. Het is triest zoals wij ons hier als NEC presteerde. Dit was een wanvertoning en kan zo echt niet.’. Tja, wat moet ik daar nog aan toevoegen. Er valt bovendien geen speld tussen te krijgen.

Even leek het gister een leuke avond te worden in Dordrecht. Toen Chatelle op aangeven van Schöne het net na een aantal minuten fraai wist te vinden klonk logischerwijs zelfs even ’tien, tien, tien’ in het uitvak. Maar niets is logisch in het bekervoetbal. Dordrecht kan dan wel met slechts een overwinning en zes gescoorde doelpunten in evenveel wedstrijden onderin de Jupiler League meedraaien, gister was van dat alles weinig te merken. Binnen een kwartier maakte Dordrecht namelijk met een onhoudbare vrije trap gelijk en een kwartier later hadden ze er zelfs al twee gemaakt: 2-1. Overigens door een schitterde kopbal, we zwijgen maar over het verdedigende werk. Nog voor rust stond het zelfs 3-1 en moesten wij met tien man verder. Goossens torpedeerde tegenstander Ramos en kon direct van het veld. Maar was dat wel echt rood? Enfin, gefrustreerd leek Goossens zeker en dom was het ook. Onze jongens gingen onder een luid ‘schaam je kapot’ de kleedkamer in, en terecht.

De tweede helft werd goed begonnen. Opvallend genoeg leken onze jongens er met een man minder toch maar eens de schouders onder te steken. Met Erton overigens, die eindelijk weer zijn opwachting maakte. Waar Vleminckx in eerste instantie nog net naast schoot, wist hij enkele minuten later wel te scoren. In het veld en het uitvak heerste vanaf dat moment het gevoel dat het toch nog kon. Bart van Hintum maakte echter aan alle illusies een eind. Doordat Van Eijden zijn schot uitermate ongelukkig van richting veranderde, stuiterde de bal achter een kansloze Cillessen. Overigens alweer het zeventiende (!!) tegendoelpunt in zeven officiële wedstrijden dit seizoen. Schöne maakte er met een pingel in de allerlaatste seconde nog wel 4-3 van, maar tevergeefs. Over de wissels en indrukwekkende ambiance zwijgen we bij hoge uitzondering maar: bekerdrama in Dordrecht.

Er reisden gisteren ongeveer 110 man mee uit Nijmegen. Voor een doordeweekse wedstrijd is dat voor onze begrippen eigenlijk zo slecht nog niet, al is er nog altijd hoop op een grotere groep. Maar die hoop is eigenlijk onterecht want het wordt ons om onduidelijke redenen vaak zo moeilijk gemaakt. Neem nou de autocombi van gister. Via internet bestel ik als altijd mijn kaart. Nu kon dat vanwege het beperkte aantal parkeerplaatsen bij het uitvak alleen met vier man tegelijk. Bij de Goffert kon je deze kaart voor dinsdag omwisselen voor het kaartje dat je daadwerkelijk nodig had. Gister moest de chauffeur bij een parkeerplaats voor Dordrecht met deze kaart een parkeerkaart halen. Bij iemand anders op dezelfde parkeerplaats moest je uitkaart gescand worden. Om het allemaal nog onduidelijker te maken moest je bij het uitvak nogmaals omwisselen voor het daadwerkelijke kaartje. Een ingenieus systeem, maar snap jij het nog? Deze rompslomp is toch niet nodig? Uit ellende zou je bijna met de bus gaan, of helemaal niet. Dat zouden ze van hogere hand waarschijnlijk ook liever willen.

Al met al hebben we weer een avond beleefd dat we niet snel zullen vergeten. Trots zijn we er allerminst op. De hele week was het overigens al huilen met de pet op. Afgelopen weekend een dramatische pot tegen AZ, midden in de week op eigen kracht bijna naar de klote en nu dit. Met knikkende benen ga ik zondag naar de Goffert. Gelukkig lijkt Feyenoord de laatste weken nog slechter dan ons dus daar houden we ons dan maar aan vast. Van Eijden, Sibum, Zomer en Vleminckx beloofden ons vannacht in Nijmegen in ieder geval meer strijd. Ik ben benieuwd of het dan wel kan.

Oe-a-Gentenaar

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.