Zimling wel, Schöne niet

Björn Vleminckx is niet de enige international van NEC die niet in actie mocht komen van zijn bondscoach, ook Lasse Schöne fungeerde woensdag voor niet meer dan bankverwarming voor bondscoach Morten Olsen. Zijn ploegnoot bij NEC, de van Udinese gehuurde Zimling, mocht wel in actie komen tegen Tsjechië.

En juist Lasse Schöne was een speler geweest die wat meer creativiteit in de wedstrijd had kunnen brengen: de Denen hadden een grote reeks aan kansen, maar mede door gebrek aan scherpte en creativiteit werd dit niet in cijfers uitgedrukt. Zimling startte niet in de basis, maar dit ook geen wonder: in de naam van Christian Poulsen kan Zimling op zware concurrentie rekenen. In de 69-ste minuut mocht Zimling echter nog wel zijn kunstjes vertonen na een wissel met de Liverpool-speler.

Een wissel waar hij vast en zeker ontzettend blij mee is geweest. Niki Dige Zimling werd de afgelopen twee jaar niet meer geselecteerd door Olsen. Zijn invalbeurt van vandaag verdubbelt zijn aantal interlands: hij staat nu op twee interlands. Ook in de jeugd heeft hij een hoop nationale teams gezien. Denemarken onder de 16, Denemarken onder de 17, Denemarken onder de 19, Denemarken onder de 20 en Denemarken onder de 21: hij heeft het allemaal al eens meegemaakt.

De wedstrijd tegen Tsjechië eindigde uiteindelijk in een doelpuntloze remise.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.