Wiljan Vloet moet mogelijk gaan schuiven

Wiljan Vloet was giste­ren op de kop af drie maanden trainer van NEC. In die periode hebben de Nijmegenaren afstand genomen van de gevarenzone in de eredivisie, wat de eerste vereis­te was toen de Brabander half no­vember in Nijmegen aan de slag ging. De derde van drie overwin­ningen op rij, vrijdag op NAC (4-2), was bovendien de gewenste bevestiging dat NEC onder zijn lei­ding niet alleen in punten vooruit­gang heeft geboekt. „Bij tijd en wijle was het posi­tiespel heel goed, met meer diepte en positiewisselingen. Het elftal is rustiger en speelt herkenbaarder. Tegen NAC lieten we zeer accepta­bel voetbal zien. Nu willen we de wedstrijd van NAC een vervolg ge­ven”, sprak Vloet gisteren, na de laatste training in aanloop naar de inhaalwedstrijd van vanavond te­genWillem II (20.00 uur).

Als NEC van de Tilburgers wint, klimt de ploeg naar de tiende posi­tie, op twee punten van FC Gro­ningen dat negende staat. En uitge­rekend Groningen is zaterdag de te­genstander in De Goffert. Daar­door lonkt voor het eerst sinds half september het ‘linkerrijtje’. Vloet drukte al te hoge verwachtin­gen evenwel meteen vakkundig de kop in.

„We zijn nog niet uit de gevarenzo­ne”, zei hij. „We moeten naar bo­ven én beneden kijken, want we hebben nog lang niet zo’n gat ge­slagen dat we nu al veilig zijn. We kunnen tegen Willem II een con­current een tik uitdelen. Dat zou mooi zijn. Maar verder wil ik nog niet kijken.”

Mogelijk moet de NEC-trainer voor het duel met Willem II gaan schuiven met zijn opstelling, aan­gezien gisterochtend drie basis­krachten vanwege ziekte ontbra­ken. De centrale verdedigers Pa­trick Pothuizen en Ramon Zomer en spelmaker Jeffrey Sarpong keer­den alle drie met lichte verhoging huiswaarts.

„Ik ga ervan uit dat ze kunnen spe­len, maar ik ben geen dokter of waarzegger. Het is even afwachten hoe het morgen (vandaag, red.) met ze gaat. Ik heb in mijn hoofd al wel een idee over hoe we het gaan oplossen, bij afwezigheid van één of twee van hen en zelfs wan­neer ze alle drie niet kunnen be­ginnen.”

Saïdi Ntibazonkiza en Jeroen Heu­bach, die tegen NAC geblesseerd waren, trainden beiden weer vol­op mee. Vloet liet nog in het mid­den of de aanvaller en verdediger vanavond meteen weer in de basis beginnen.

Opstelling NEC: Babos; Wellenberg, Pothuizen, Zomer, Heubach (Nuytinck); Radomksi, Sarpong, Sibum; Ntibazonki­za ( Burgzorg), Vleminckx, Fejzullahu (Davids).

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.