Vooruitblik: VVV Venlo – NEC

Nu de druk van de mogelijke nacompetitie verdwenen is, kunnen we weer naar boven kijken en NEC hoopt het seizoen af te kunnen sluiten op de elfde plaats. Op dit moment hebben we nog een achterstand van drie punten op sc Heerenveen, dat nog aantreedt tegen NAC Breda en Feyenoord. Zelf spelen we nog tegen VVV-Venlo en Ajax.

Hoewel NEC de wedstrijd tegen VVV uiteraard wil winnen, is Vloet ook al bezig met het duel van volgende week. Ajax komt dan op bezoek in Nijmegen. "We willen daar een geweldig spektakel van maken en vol voor de winst spelen", zei Vloet vrijdag al. Dat was ook Jan van Dijk, de coach van VVV, opgevallen en hij maakt zich daarom niet al teveel zorgen voor het duel met NEC. “Ze zijn nu veilig en spelen het laatste duel tegen Ajax”, zei de coach op de website van VVV. “Een duel waar alle schijnwerpers op gericht staan. Het lijkt er op dat ze meer met dat duel bezig zijn. Aan de andere kant kan dat betekenen dat ze onbevangen tegen ons kunnen spelen.” VVV heeft nog één overwinning nodig om deelname aan de nacompetitie te ontlopen.

Vloet kan zondag in Venlo geen beroep doen op Arek Radomski en Ramon Zomer, die vanwege hun gele kaart tegen ADO Den Haag automatisch zijn geschorst. Positief is de rentree van Björn Vleminckx, die juist weer terug is na een schorsing.

Niels Wellenberg, Dominique Kivuvu, Rutger Worm en Lasse Schöne zijn vanwege blessures nog niet van de partij. Beide middenvelders trainden gisteren apart van de groep en Schöne maakt maandagavond z’n rentree in Jong NEC in het duel tegen Jong Willem II. Daardoor is er in de selectie een plaats voor de negentienjarige jeugdspeler Ryan van Dijk, die in Limburg zijn debuut kan maken.

Bleek in het thuisduel, dat in een gelijkspel eindigde, Dennis Gentenaar nog een belangrijke sta in de weg te zijn zal dat in het uit-duel waarschijnlijk niet het geval zijn. Dennis Gentenaar is weliswaar op de weg terug van een zware knieblessure maar hij hervatte afgelopen maandag pas de groepstraining bij VVV. 


Laten we, ondanks dat we Ajax graag van de titel af willen houden,
net als vorig seizoen voor de volle winst gaan in Venlo! 

Vermoedelijke opstelling:
Babos; Burgzorg, Pothuizen, Van Eijden, Nuytinck; Ntibazonkiza, Sibum, Davids, Goossens; Vleminckx, Sarpong

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.