Vooruitblik: FC Twente-NEC

Zondag staat de wedstrijd tegen FC Twente op het programma en mogen onze jongen weer gaan proberen om drie punten te halen. Na de goeie reeks tegen Sparta R’dam, RKC Waalwijk, NAC Breda en Willem II werd er vorige week tegen FC Groningen met 0-2 verloren.

06-12-2009     NEC-FC Twente     3-4
03-04-2009     NEC-FC Twente     1-1
13-09-2008     FC-Twente NEC     1-1
11-01-2008     NEC-FC Twente     2-2

meer statistieken

Met Niels Wellenberg en Patrick Pothuizen op de tribune zijn zal NEC niet met een volledige oud-FC Twente-verdeding aantreden. Enkel Ramon Zomer en Jeroen Heubach hebben een Twente verleden. De verdediging wordt bijgestaan door van Eijden naast Zomer in het centrum. Ntibazonkiza keert terug op rechtsbuiten, daardoor neemt Burgzorg de plek van Wellenberg over als rechtsback. Verder zijn er geen grote veranderingen. Alleen op de omstreden positie ’10’ komt voor de wedstrijd tegen de tukkers weer verandering. Waar we het seizoen begonnen met Lasse Schöne, nam John Goossens zijn plek over wegens een grote blessure van de Deen. Jeffrey Sarpong werd in de winterstop gehuurd van Ajakkes om de flanken te versterken en om de strijd met Goossens achter de spits aan te gaan. Sinds zijn komst is het team beter gaan draaien. Helaas raakte de jonge middenvelder tegen Willem II geblesseerd. Goossens verving Sarpong weer maar nu is het opnieuw andersom. Goossens is weer geblesseerd en Sarpong neemt zijn plaats in op ’10’.

Bij Twente loopt het de laatste wedstrijden minder soepel dan eerder in het seizoen. Ondanks de uitschakeling in de Europa Cup verwacht Steve McClaren dat zijn team het verlies tegen Werder Bremen snel achter zich laat. "De spelers reageerden goed na het duel in Bremen. Uit deze wedstrijd zullen positieve dingen voortkomen", aldus de coach. "Na een goede Europese campagne wacht ons nu weer de competitie. Dat blijft ons belangrijkste doel. We verwachten zondag een goede reactie van het team, zoals vaker dit seizoen is gebeurd." De Engelsman verwacht een zware pot in de Grolsch Veste. "NEC toont de laatste weken in goede vorm te zijn. Afgezien van de laatste wedstrijd tegen FC Groningen misschien. We verwachten dat het een zware wedstrijd zal worden, net als eerder dit seizoen in Nijmegen."

Al rekent McClaren op een zware wedstrijd, Unibet is er sterk van overtuigd dat Twente een makkelijke zege tegemoet kan zien. Bij winst van onze mannen krijg je maar liefst je inleg x 8,00. Bij winst van de FC krijg je je inleg x 1,40. Bij een gelijkspel x 4,20.

Resultaten tegen FC Twente:

Eredivisie
  Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren DV DT
Thuis 34 7 10 17 31 52
Uit 33 6 6 21 29 66
Totaal 67 13 16 38 60 118

Succes jongens!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.