Vooruitblik: Excelsior-NEC

Vrijdagavond gaan we voor de 12e keer (op eredivisie-niveau) een poging doen om drie punten van Woudestein mee te nemen. In de 11 voorgaande ontmoetingen met Excelsior werd er 4x gelijk gespeeld en 7x verloren. De laatste ontmoeting dateert alweer van het seizoen 2007-2008, NEC ging toen in de slotfase met 2-0 ten onder. Een seizoen daarvoor leek NEC in de slotfase juist op rozen te zitten. Nadat Ferne ‘met z’n losse handjes’ Snoyl in de 89e minuut ons cluppie op voorsprong had gezet, volgde aan de andere kant toch nog de gelijkmaker door een penalty van Dijkhuizen: 1-1.

06-10-2007 Excelsior NEC 2-0
11-11-2006 Excelsior NEC 1-1
02-11-2002 Excelsior NEC 0-0

meer stats

En als we al niet genoeg gewaarschuwd zijn, gaf Excelsior afgelopen weekend nog even een extra waarschuwing af. Feyenoord moest in de slotfase buigen voor hun kleinere broertje: 3-2. Natuurlijk zijn de Kralingers net ietsje meer gemotiveerd voor dat soort wedstrijden, maar als je als Eredivisie voetballer het veld van het nietige Woudestein betreedt zullen er velen toch moeite hebben met de motivatie in zo’n amateuristische omgeving en sfeer. Daar zal Vloet dus flink op moeten hameren, want als NEC er normaal gesproken vanaf de 1e minuut vol op klapt zou Excelsior-uit toch geen probleem mogen zijn.

Beide teams lijken zo goed als compleet, Vloet mist alleen Erton (liesblessure) en Pastoor moet het zonder Gudde (knieblessure) doen. Bij ons eigen NEC staan Otten en Davids onder contract met een verleden op Woudestein, bij Excelsior komen we niet verder dan een Tim Vincken die ooit in de belangstelling stond van ons cluppie.

De laatste keer dat we op Woudestein wonnen was in het bekertoernooi, september 2005. Het werd 2-5 door goals van onze Braziliaanse balvirtuoos Tininho (2), WK2010-ganger Barreto (2) en Denneboom. Die andere WK2010-ganger Brett Holman (scoorde de 2-5) en Otten stonden bij de Kralingers in de basis. Otten en Babos zijn de enige twee die (mogelijk) vrijdagavond weer het veld zullen betreden op Woudestein.

Het is duidelijk tijd voor een overwinning op de Kralingers, waardoor we nog minimaal een weekje langer van TXT 819 kunnen genieten. Normaal gesproken wordt NEC op Woudestein gesteund door een gevuld uitvak, dat zal vrijdagavond ook gewoon het geval zijn, gezien de verkapte autocombi van 13,80 euro! Dus als je nog geen kaartje hebt, snel naar het stadion of de online ticketshop en ons rood, zwart en groen steunen. Weer trekken wij ten strijde, COME ON NEC!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.