Voorstel gemeente: NEC vangt miljoenen voor Eendracht

In de Gelderlander valt vandaag te lezen dat NEC op korte termijn kan beschikken over 2,2 miljoen euro, als het stadsbestuur het voorstel goedkeurt. De club krijgt dat bedrag van de gemeente en ziet in ruil daarvoor af van de koop van de eigendomsrechten van De Eendracht.

NEC beschikt over een optie om De Eendracht te kopen voor 300.000 euro. Het pand is echter 2,5 miljoen euro waard. Het idee is nu dat de gemeente de optie tot koop van NEC terug neemt tegen het verschilbedrag, 2,2 miljoen euro dus. Dit bedrag zou een extra buffer moeten vormen om de komende drie jaar te overleven, totdat het nieuwe stadion er is.

In ruil voor deze verkapte steun gaat de huur overigens wel omhoog. NEC betaalt nu 50.000 euro per jaar voor De Eendracht, dat wordt straks 150.000 euro.

In een ander artikel in dezelfde krant wordt duidelijk dat NEC, net als de meeste clubs, de begroting dit jaar niet sluitend zal krijgen. De club stevent momenteel op een tekort van 2 miljoen euro af. Jacco Swart geeft aan dat de broekriem aangehaald zal moeten worden. Niet alleen de selectie zal kleiner worden, ook elders in de organisatie zal er gesneden moeten worden. Op een recentelijke vergadering van alle clubs werd een voorstel voor een bedrijfstakbrede sala­risreductie van vijf tot tien pro­cent per 1 juli aanstaande alleen door NEC, Heracles en Groningen gesteund.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.