Vleminckx niet in actie

Björn Vleminckx is er in Rusland niet in geslaagd een tweede cap voor de Rode Duivels op zijn naam te zetten. In de basisopstelling kreeg Romelo Lukaku, speler van RSC Anderlecht de voorkeur boven de Stier van Puurs; en met resultaat. De nog jonge Belg die vorig seizoen tot Sportbelofte van het Jaar werd uitgeroepen scoorde twee keer voor de ploeg van Leekens en mag zich hiermee de jongste doelpuntenmaker voor de Rode Duivels in vijftig jaar noemen, waarmee hij in de voetsporen van Paul van Himst treedt. Zware concurrentie voor d’n Vleem dus!

Ook mocht de Belgische Dirk Kuyt niet de eer hebben om een invalbeurtje te bemachtigen. Lukaku mocht weliswaar vroegtijdig een plekje op de bank gaan zoeken, maar zijn plek werd ingenomen door Jelle Vossen; de topschutter van de competitie van onze Zuiderburen. Vleminckx is dus derde keus geworden, maar de ervaring is altijd mooi meegenomen!

De twee doelpunten van Lukaku waren overigens de enige twee in de wedstrijd: 0-2 was de eindstand. Volgend jaar kan onze Belg mogelijk wel zijn tweede wedstrijd spelen, ditmaal tegen het Turkije van Guus Hiddink in de EK-kwalificatie.

Kan zich (nog) niet in het rijtje scharen van Schöne en van Beukering; NEC’ers die in Rusland hebben gescoord.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.