Vleminckx is weer rode duivel!

NEC beschikt over de nummer één topscorer van de Nederlandse Eredivisie, en dit is ook bij de Vlaamse bondscoach Georges Leekens niet onopgemerkt gebleven. De Dirk Kuyt van België mag zich melden bij het nationale elftal van ons buurland en mag met een beetje geluk ook nog meespelen in het oefenduel tegen het Rusland van Dick Advocaat op 23 november.

De kans dat hij in actie zal komen is gezien de resultaten van dit jaar zeker niet ondenkbaar; maar liefst twaalf doelpunten werden er dit seizoen al ingeprikt door de Stier van Puurs, waarvan er elf in de Eredivisie werden gescoord. Met die elf goals is Vleminckx net zo productief als de complete selectie van Vitesse bij elkaar. Mocht Vleminckx niet in actie komen tegen Rusland, zijn debuut voor het nationale elftal nemen ze hem in ieder geval niet meer af. De internationals van Finland mochten al eens genieten van het tegenspel van de opmerkelijke 24-jarige spits.

Verder zijn bij Denemarken zowel Lasse Schöne als Niki Zimling van de partij. Vooral voor Zimling is dit een mooie opsteker, aangezien het pas zijn tweede selectie voor het nationale team is en zijn eerste uitverkiezing alweer van enkele jaren geleden dateert.

Ook voor Bram Nuytinck is er goed nieuws. Bondscoach van Jong Oranje Cor Pot heeft Nuytinck opgenomen in de selectie voor een oefeninterland tegen Jong Denemarken. Rick ten Voorde staat hier op de stand-by-list. Zeker het vermelden waard dus voor deze jonge talenten!

Hij mag de titel Rode Duivel weer dragen!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.