Sibum geschorst tegen AZ

Een flinke aderlating voor NEC zaterdag tegen AZ, zo bleek gisteren. Bas Sibum is er tegen AZ niet bij wegens een schorsing. De stand-in rechtsback liep in Almelo tegen alweer zijn vierde gele kaart van dit seizoen aan (in zijn pas 13e wedstrijd). Omdat er ook nog een kaart van vorig seizoen open stond is de grens van vijf kaarten daarmee bereikt en moet Bas dus een wedstrijdje toekijken.

In ons seizoensoverzicht vind je per speler het aantal gele kaarten. Daaruit is af te leiden dat Radomski, Zomer, Wellenberg, Vleminckx en Burgzorg allen op scherp staan, een volgende gele kaart betekent automatisch een schorsing.

Koploper in het gele kaartenklassement is Patrick Pothuizen die er tegen Heracles niet bij was en nu dus weer even veilig is. De extra kaart die hij nu zonder gevolgen kan pakken zal hem overigens direct het record aantal gele kaarten in de eredivisie opleveren. Applaus gevraagd dus na elke fikse charge van Potje zaterdag.

Op de algehele kaartenranglijst van dit seizoen, waar NEC lang de eredivisie aanvoerde, zijn we inmiddels ingehaald door RKC. De Waalwijkers verzamelden 65 kaarten tegen 64 voor NEC. De minste kaarten waren er voor Heracles (37) en Groningen (41).

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.