Sarpong heeft het WK niet uit zijn hoofd gezet

Jeffrey Sarpong maakt voorlopig geen vakantieplannen voor de maanden mei en juni. De huurling van Ajax heeft namelijk een doel voor ogen en dat is het WK voetbal in Zuid-Afrika. Dan wel niet namens Nederland, maar namens Ghana. De vader van Sarpong is namelijk een Ghanees, waardoor de 21-jarige middenvelder speelgerechtigd is voor de Black Stars.

"Oranje is geen reële optie, maar Ghana wel", zegt de 21-jarige middenvelder in Voetbal International. "Het zou geweldig zijn. Ik ben er niet elke dag mee bezig, maar heb het WK zeker niet uit mijn hoofd gezet."

De middenvelder leek enkele seizoenen geleden door te breken bij Ajax, maar raakte steeds verder uit beeld in Amsterdam. Bij NEC, dat hem voor een half seizoen huurt, is hij weer helemaal opgebloeid. In het thuisduel met NAC Breda (4-2) bereidde hij alle goals van NEC voor. "Vier assists in één wedstrijd, dat was me ook in de Ajax-jeugd nooit overkomen", vertelt de Amsterdammer. "Eerlijk gezegd was het nooit een specialiteit. Ik scoorde vaker dan dat ik assists gaf, maar bij NEC is dat juist andersom."


Jeffrey Sarpong is op het WK mogelijk in een ander kleur shirt te bewonderen

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.