Rutger ‘De Held’ Worm?

Dit seizoen werd bekend dat een van onze weinige Nijmegenaren vertrekt bij NEC. En wel naar Australië, waar hij voor Melbourne Heart FC zal gaan spelen. Rutger, die in Nijmegen altijd bekend stond vanwege zijn harde werken en niet altijd vanwege zijn stijlvolle spel, lijkt in Australië een hele andere indruk afgegeven te hebben. Met het mooie medium internet hebben we gezien dat ze in Melbourne dolenthousiast zijn over de nieuwe ’typische’ rechtbuiten. Ook John van ’t Schip himself is zeer te spreken over Worm.

Zo zegt Van ’t Schip tegen de website van Melbourne Heart FC: “I am extremely happy to be able to bring Rutger to Melbourne and the A-League.” Ondanks dat Rutger in 6 seizoenen NEC slechts 5 doelpunten maakte lijkt hij in de ogen van John van ’t Schip de nieuwe Arjen Robben te worden. "He is a fantastic player who has shown a lot of ability during his time with NEC in the Eredivisie in Holland."

Van ‘t Schip gaat verder en noemt Worm zelf een ‘Stylish winger’. Ook bleek dat hij al langer weg was van Worm, zo schrijft hij dat hij tijdens zijn assistent-trainerschap bij Ajax al zeer onder de indruk was van onze Rutger. Hij zal door zijn hoge niveau een belangrijke rol krijgen binnen het team.

De technisch directeur John Didulica (Ja, het is de broer van!) zegt dat de aanstelling van Worm een stap in de goede richting is, omdat hij een jonge professional is met ervaring op een goed niveau. Wat zeer opvallend is, is het feit dat ook Didulica Worm een traditionele buitenspeler noemt met een goede dribbel en technische kwaliteiten waardoor de amusementswaarde van het voetbal in Melbourne omhoog zal gaan.
 
 
 
We hopen snel te zien of deze ‘fantastic player’ het gaat maken in Australië! Wij zullen hem in ieder geval op de voet volgen en wensen hem zoals al eerder gezegd het aller beste toe!
 
 
 
 

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.