Rood voor Saidi bij verliezend Jong NEC

Jong NEC is vanavond hard onderuit gegaan in de uitwedstrijd tegen Jong Vitesse/AGOVV. In Gendt werd het 3-0 in een wedstrijd waaraan veel eerste elftal spelers meededen. Aan Nijmeegse kant kwamen Saidi, Van Eijden, Kivuvu, Worm en Ten Voorde in actie, de tegenstander bracht o.a. Kaloglu, Büttner, Pröpper en doelman Room in het veld.

Vervelender misschien nog wel dan de nederlaag was de rode kaart die Saidi een kwartier voor tijd (stand toen al 3-0) ontving. Een eventuele schorsing die volgt zal namelijk ook voor de eredivisie gelden. Overigens kreeg ook doelman Jasper Cillessen rood. Door de nederlaag blijft Jong NEC in het rechterrijtje staan met 24 punten, negen achter op de nummer één Sparta Rotterdam. Vitesse / AGOVV staat momenteel op de vijfde plek.

Opstelling Jong NEC: Cillessen; Langedijk, van Dijk (Goderie), Brock, Kivuvu; Ten Voorde, Weiser, Klare (Skverer); Ntibazonkiza, Van Eijden en Worm (Alakmak).

Ook opmerkelijk waren de live updates die El Kabir via Twitter de wereld instuurde. Maak ervan wat je wilt (het blijft lastig die Twitter taal), maar ons klikt het niet als een bevlogen NEC’er:
"Ik ben bij Jong Vitesse – Jong NEC. 1-0 in de 1ste minuut al achter."
"2-0 achter. Heerlijke streep van Buttner. Ik heb manne gewaarschuwd. Manne willen niet luisteren. Zonder mij worden ze heerlijk geskiastert."
"Jaaa leukere dingen zijn dat de keeper van NEC rood krijgt. Aparte dingen gebeuren hier. + penalty"
"Saidi rood erbij NEC met 9 man. Ze gaan DOWN."

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.