Politieagent Vink reist af naar Enschede

Na de teleurstelling van Sven Kramer gaan we voor de afleiding maar eens naar het voetbalnieuws kijken: laten we eens gaan kijken wat voor een scheidsrechter er nu weer op de wedstrijd word gezet. De KNVB heeft besloten om in Enschede de nationale en internationale topscheidsrechter Pieter Vink op de wedstrijd los te laten. Voor deze 42-jarige scheidsrechter is het de tweede wedstrijd van NEC dit seizoen én de 26ste wedstrijd van NEC uit zijn hele carrière.

Het eerdere duel dat door Dhr. P. Vink werd gefloten dit seizoen was het eerste uitduel, tegen Feyenoord. Hoewel NEC zeker niet slecht speelde verloor het met 2-0 in de Kuip door doelpunten van Jon Dahl Tomasson en Leroy Fer. Het laatstgenoemde doelpunt werd gescoord uit een door (een extreem slecht fluitende) Vink toegekende penalty.

De voorgaande seizoenen is het, ongeacht de uitslag, een goed fluitende scheidsrechter ten opzichte van NEC: niet te veel gemauw, niet marchanderen, niet te veel kaarten, geen eigen regels verzinnen en misschien nog wel het belangrijkste, realistisch ten opzichte van beide ploegen kijken. In 2008 floot de man uit Noordwijkerhout ook al eens een duel tussen FC Twente en NEC in de Grolsch Veste, een wedstrijd die nog in vele geheugens van supporters gegrift zal staan. Toen nam onze ploeg in de laatste minuut nog een puntje mee bij het goeddraaiende FC Twente door een doelpunt in de laatste minuut van Joël Tshibamba. Hier nog even alle rompslomp:

Eredivisieduels van NEC gefloten door politieagent Vink
  Gefloten Gewonnen Gelijk Verloren DV DT
Thuis 10 5 3 2 22 12
Uit 9 2 3 4 8 16
Totaal 19 7 6 6 30 28

De laatste rode kaart in een duel met NEC werd gegeven in 2006 aan Marcel Seip van SC Heerenveen. De laatste keer dat er iemand uit de Keizerstad een rode prent kreeg was in 2003: toen moest Mike Zonneveld het veld in de negentigste minuut verlaten vanwege een tweede gele kaart. Over het algemeen worden er weinig kaarten getrokken door de scheidsrechter, die sinds 2001 Eredivisie-wedstrijden fluit.

De eerste wedstrijd van Pieter ”ik mocht lekker het allereerste duel in Wembley fluiten” Vink dateert uit het jaar 1996. In de Goffert versloeg NEC in een poulewedstrijd van de beker BVV (inmiddels FC Den Bosch) met maarliefst 5-1 door doelpunten van Maurice Graef (twee maal) en Michel Langerak (drie maal). Opvallend was dat Patrick Pothuizen toen al niet uit de basis te krijgen was: hij speelde de gehele wedstrijd. Aankomende zondag is hij er helaas niet bij: het enige dat hém nog uit de basis kon houden was scheidsrechter Ed Janssen.

Het slechte fluiten tegen Feyenoord vergeven we je…….