Politie Hasselt verbiedt oefenduel tegen Galatasaray

Zoals wij gisteren al melden zal de oefenwedstrijd tussen NEC en Galatasaray verplaatst worden. NEC zou op 24 juli in het Belgische stadje oefenen tegen de Turken, maar de politie heeft het duel verboden. Wat de reden precies is is niet bekend maar NEC en Galatasaray gaan nu op zoek naar een alternatieve locatie.

“De burgemeester en politie van Hasselt waren eerder al wel akkoord, maar de federale politie heeft het duel verboden”, verklaarde technisch directeur Carlos Aalbers van NEC tegenover De Gelderlander. Voor NEC is de oefenwedstrijd tegen Galatasaray een weerzien met voormalig hoofdtrainer Johan Neeskens, die nu assistent-trainer is van Frank Rijkaard in Istanbul.

“Galatasaray is op veel fronten een mooi duel voor ons. Een weerzien met Neeskens, tegen een sterke tegenstander, waar hopelijk aardig wat publiek op afkomt”, somde Aalbers op. “Hopelijk komen we tot een oplossing en vinden we een geschikte locatie.” De wedstrijd zal in ieder geval wel in België worden gespeeld, aangezien NEC daar op trainingskamp gaat.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.